Οικονομία

11 Ιουλίου 2024 12:04

Καστοριά – Απάτη: Της πήρε πάνω από 4000 ευρώ... “για να της εγκρίνουν το market pass”

Για ένα επίδομα το οποίο στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να φτάσει τα 1000 ευρώ, η γυναίκα υπέκυψε στις πιέσεις του απατεώνα και του έσωσε όλες τις οικονομίες της.

Καστοριά – Απάτη: Της πήρε πάνω από 4000 ευρώ... “για να της εγκρίνουν το market pass”
-

Θύμα απάτης με το πρόσχημα ότι θα της χορηγηθεί το επίδομα «market pass» έπεσε μια 59χρονη γυναίκα σε περιοχή της Καστοριάς. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 45χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία.

Η γυναίκα κατήγγειλε ότι στις 29 Απριλίου άγνωστο άτομο, αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της προσποιούμενο ότι είναι υπάλληλος λογιστικού γραφείου, και αφού της παρουσίασε ψευδή γεγονότα ως αληθή, την έπεισε με το πρόσχημα χορήγησης επιδόματος «Market Pass», να μεταφέρει σε τραπεζικό λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των 4666 ευρώ.

Έπειτα από έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Άργους-Ορεστικού Καστοριάς η υπόθεση εξιχνιάστηκε, ενώ το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό αποδόθηκε στη νόμιμη κάτοχό του. Η δικογραφία η οποία σχηματίσθηκε σε βάρος του 45χρονου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στη Λάρισα: Τραγικό τέλος για οδηγό

Ελογές ΗΠΑ - Μπάιντεν: Πληθαίνουν οι φωνές για απόσυρσή του

Ψυχικό - Δολοφονία τοπογράφου: Αρνείται κάθε εμπλοκή ο 44χρονος

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)