Ευρωπαϊκή Ενωση

08 Οκτωβρίου 2018 14:30

Ανησυχία για την γερμανική οικονομία - Νέα μείωση της παραγωγής

Τα «σύννεφα» για την πορεία της ανάπτυξης και οι εκτιμήσεις των αναλυτών μετά την νέα υποχώρηση στην βιομηχανική παραγωγή.

Ανησυχία για την γερμανική οικονομία - Νέα μείωση της παραγωγής
-

Αναπάντεχη υποχώρηση κατέγραψε η γερμανική βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο, για τρίτη φορά τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα, υποδηλώνοντας επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας στο τρίτο τρίμηνο.

Η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 0,3% τον Αύγουστο, έναντι πρόβλεψης του Reuters για άνοδο 0,4%. Η παραγωγή είχε υποχωρήσει κατά 1,3% τον Ιούλιο, όπως σημειώνει το πρακτορείο.

Οι οικονομολόγοι είναι απαισιόδοξοι για τη γερμανική οικονομία, με τα μεγαλύτερα γερμανικά ινστιτούτα να αναθεωρούν πτωτικά τον προηγούμενο μήνα τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας φέτος και να προειδοποιούν ότι η κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να πυροδοτήσει μεγάλη ύφεση στη Γερμανία και στην Ευρώπη.

Πηγή δήλωσε στο Reuters ότι η γερμανική κυβέρνηση θα αναθεωρήσει πτωτικά τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη φέτος και του χρόνου. Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τις νέες της προβλέψεις την Πέμπτη.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)