Γενικά

25 Ιουνίου 2018 20:03

Γκουαλτιέρι: θετική για την Ελλάδα η συμφωνία του Eurogroup

Ο Ρ.Γκουαλτιέρι χαρακτήρισε απαιτητικό τον στόχο για 3,5% πλεόνασμα και κάλεσε την Κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Γκουαλτιέρι: θετική για την Ελλάδα η συμφωνία του Eurogroup
-

Μεγάλη επιτυχία χαρακτήρισε τη συμφωνία του Eurogroup ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

«Το πακέτο που αποφάσισε το τελευταίο Eurogroup είναι θετικό, η Ελλάδα ολοκλήρωσε το πρόγραμμα και δεν θα χρειαστούν περαιτέρω μνημόνια, ενώ το πακέτο για το χρέος καταδεικνύει ότι είναι πλήρως βιώσιμο βραχυ-μεσοπρόθεσμα», ανέφερε στη βουλή, στη συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών με αντικείμενο τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία εν όψει της ολοκλήρωσης του τρίτου προγράμματος και την οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης.

Ο κ. Γκουαλτιέρι χτύπησε ωστόσο, καμπανάκι στην κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και μετά το τέλος του προγράμματος. Χαρακτήρισε απαιτητικό το στόχο για 3,5% πλεονάσματα, σημείωσε πάντως, πως τον έχει υπερβεί και πως ίσως να μην χρειαστούν συμπληρωματικά μέτρα. Πρόσθεσε ακόμη, πως το 2032, αν χρειαστεί, θα υπάρξουν και περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)