Ευρωπαϊκή Ενωση

07 Μαρτίου 2018 22:02

Αντιπρόεδρος της ΕΚΤ ο Λουίς ντε Γκίντος

Τυπική διαδικασία ο διορισμός του ντε Γκίντος μετά το «πράσινο φως» που άναψε η ΕΚΤ. Ποιος αναλαμβάνει Υπουργός Οικονομίας στην Ισπανία.

Αντιπρόεδρος της ΕΚΤ ο Λουίς ντε Γκίντος
-

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ανακοίνωσε στη σημερινή του συνεδρίαση πως δεν έχει καμία αντίρρηση για τον προτεινόμενο υποψήφιο Λουίς ντε Γκίντος (Luis de Guindos) να αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου.

Πλέκοντας το εγκώμιο του Ισπανού υπουργού Οικονομικών, η ΕΚΤ αναφέρει πως είναι πρόσωπο αναγνωρισμένου κύρους με επαγγελματική εμπειρία σε νομισματικά ή τραπεζικά θέματα, όπως απαιτείται από το άρθρο 283 παράγραφος 2 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά τη γνωμοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου και τη γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο νέος αντιπρόεδρος της ΕΚΤ θα διοριστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. 

Εν τω μεταξύ, ο Ρομάν Εσκολάνο, μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ορίσθηκε σήμερα υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας και διάδοχος του Λουίς ντε Γκίντος, ανακοίνωσε η ισπανική κυβέρνηση.

Ο Εσκολάνο, οικονομολόγος με θητεία στον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα και σε υπουργικά γραφεία, θα συμμετάσχει την Παρασκευή στο πρώτο του υπουργικό συμβούλιο.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)