Επιχειρήσεις

05 Μαρτίου 2018 18:18

Δύο προσφορές για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη

Παρά τις προσδοκίες της Κυβέρνησης για πολλαπλάσιο αριθμό ενδιαφερόμενων.

Δύο προσφορές για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη
-

Μόλις δυο υποψηφιότητες κατατέθκαν - παρά τις προσδοκίες για περισσότερο επενδυτικό ενδιαφέρον, στις οποίες αναφέρθηκαν πριν απο λίγες ώρες και οι πλέον αρμόδιοι αξιωματούχοι - ως την ληξη της προθεσμίας για τους δύο σχετικούς διαγωνισμους.

Οι δύο διαγωνισμοί αφορούσαν την «παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές «Δυτικά Κρήτης» και «Νοτιοδυτικά Κρήτης»» και την «παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε θαλάσσια περιοχή στη Δυτική Ελλάδα «Ιόνιο».

Οι δύο προσφορές που κατατέθηκαν, μία για κάθε διαγωνισμό, είναι από την Κοινοπραξία Total - ExxonMobil - ΕΛΠΕ για την περιοχή Δυτικά και Νοτιοδυτικά Κρήτης και απο την Κοινοπραξία Repsol - ΕΛΠE για το Ιόνιο.

Η διαδικασία υποβολής προσφορών κύλησε ομαλά, τηρουμένων όλων των νόμιμων προϋποθέσεων, σημειώνει η ανακοίνωση της ΕΔΕΥ, η οποία θα προχωρήσει "με γοργό ρυθμό στην αξιολόγηση των υποβληθεισών προσφορών, με σκοπό την εισήγησή της προς τον Υπουργό ΠΕΝ για την ανάδειξη του Επιλεγέντος Αιτούντος των προς παραχώρηση περιοχών".

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)