Επιχειρήσεις

13 Φεβρουαρίου 2018 12:16 Τελευταία ενημέρωση : -

Την έναρξη του διαγωνισμού για το 5% του ΟΤΕ ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ

Δεσμευτικές προσφορές έως τις 15 Μαρτίου καλούνται να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

Την έναρξη του διαγωνισμού για το 5% του ΟΤΕ ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ
-

Στην έναρξη της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για την διάθεση του 5% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, το οποίο αντιστοιχεί σε 24.507.520 κοινές ονομαστικές μετοχές, προχωρά το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε μια φάση και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές έως τις 15 Μαρτίου 2018, σύμφωνα με την Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ.

Από την στάση της Deutsche Telekom (που κατέχει το 40% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ) θα κριθεί και το ποιος θα αποκτήσει το μερίδιο του 5%. Όπως αναφέρει σχετικά και η διεθνής πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ, εάν το Δημόσιο σκοπεύει να μεταβιβάσει μετοχές ή δικαιώματα για νέες μετοχές του ΟTE σε τρίτο μέρος, η Deutsche Telekom έχει δικαίωμα να εξαγοράσει ή να ορίσει μέλος του γερμανικού ομίλου που θα εξαγοράσει τις μετοχές, με βάση τους όρους που τίθενται στη συμφωνία μετόχων.

Εάν η Deutsche Telekom δεν ασκήσει το δικαίωμα πρώτης άρνησης εντός 60 εργάσιμων ημερών από την ημέρα που θα ενημερωθεί επίσημα από το Ελληνικό Δημόσιο, τότε μπορεί να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)