Γενικά

21 Ιανουαρίου 2018 21:30 Τελευταία ενημέρωση : -

Κόντρα Μαξίμου – ΝΔ για την οικονομία

Στις βολές Τσίπρα απάντησε το γραφείο Τύπου της ΝΔ. Οι «φόβοι» Τσακαλώτου για το αφορολόγητο και οι προσδοκίες από το Eurogroup της Δευτέρας

Κόντρα Μαξίμου – ΝΔ για την οικονομία
-

Εκτός από την αντιπαράθεση τους για το Σκοπιανό, Μαξίμου και Νέα Δημοκρατία άνοιξαν μέτωπο σφοδρής αντιπαράθεσης και για την οικονομία, με αφορμή όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας, τόσο σε συνέντευξη του όσο και μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας, σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει «Τι δεν μας είπε για τα τρία χρόνια διακυβέρνησης ο κ. Τσίπρας: Ότι ήταν τρία χρόνια με 100 δις επιπλέον βάρος εξαιτίας του δικού του μνημονίου και της ύφεσης που προκάλεσε η πολιτική του. Τρία χρόνια με πάνω από 100 δις χρέη των Ελλήνων στην εφορία. Τρία χρόνια υπερφορολόγησης. Τρία χρόνια χαμένα που μας γύρισαν πίσω. Τρία χρόνια με μισθούς των 360 ευρώ. Τρία χρόνια με ζημιά για τους πολλούς. Τρία χρόνια καθημερινής ανασφάλειας για όλους.  Όσες συνεντεύξεις και να δώσει ο κ. Τσίπρας, τον απολογισμό θα τον κάνουν οι Έλληνες».

Το «καμπανάκι» για το αφορολόγητο και το Eurogroup

«Καμπανάκι» για πιθανή μείωση του αφορολόγητου από το 2019 αντί το 2020 έκρουσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όπου έθεσε ζήτημα και για την ανάγκη κανονικής εκτέλεσης των πλειστηριασμών.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προϊδέασε για παραμονή του ΔΝΤ στα ελληνικά πράγματα, με την Κριστίν Λαγκάρντ να τονίζει ότι αυτό απαιτεί ελάφρυνση χρέους και διαρκείς μεταρρυθμίσεις. 

Την ίδια ώρα, ο Τόμας Βίζερ, αφού καλεί την Ελλάδα να εξαφανίσει τα "golden boys" και να σταματήσει τις ρουσφετολογικές προσλήψεις και πρακτικές, δηλώνει αισιόδοξος για την λήψη μέτρων για το χρέος, σημειώνοντας όμως, μιλώντας στην Real News, ότι το βάρος πέφτει αλλού, τονίζοντας «η αναδιάρθρωση χρέους δεν είναι η ουσία της διάσωσης. Όλα εξαρτώνται από την οικονομική και διαρθρωτική που θα ακολουθήσουν οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα». 

Η Ελλάδα πηγαίνει στο Eurogroup της Δευτέρας, όπου θα κλείσει η γ΄ αξιολόγηση και θα αποφασιστεί εκταμίευση της δόσης, με ακόμη ένα όπλο στην φαρέτρα της: την αναβάθμιση από την Standard and Poor’s της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας κατά μία βαθμίδα, με προοπτική περαιτέρω αναβάθμισης τους επόμενους μήνες.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)