Επιχειρήσεις

29 Δεκεμβρίου 2017 13:55

Προσωρινή αναστολή των περιοριστικών μέτρων για την ΣΕΚΑΠ

Τι αποφάσισε το δικαστήριο, δίνοντας «αχτίδα αισιοδοξίας» στους εργαζόμενους, που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Πρωτοδικείο.

Προσωρινή αναστολή των περιοριστικών μέτρων για την ΣΕΚΑΠ
-

Να "ξεπαγώσει" για λίγες ημέρες τα περιοριστικά μέτρα που αφορούν την απαγόρευση διακίνησης προϊόντων της στην Ελλάδα - ουσιαστικά την λειτουργία της - αποφάσισε για την ΣΕΚΑΠ το Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες απο την πλευρά του νομικού συμβούλου του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, Αλέξανδρου Λυκουρέζου.

Το Πρωτοδικείο αποφάσισε να "παγώσει" μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, οπότε έχει οριστεί άλλη δικάσιμος για να εξεταστεί εκ νέου η υπόθεση, την απαίτηση του προστίμου των 38,2 εκατομμυρίων ευρώ για λαθρεμπόριο που έχει επιβληθεί στην καπνοβιομηχανία, η οποία έχει προσφύγει στο ΣτΕ, ζητώντας την διαγραφή του.

Την Πέμπτη το ΔΣ της ΣΕΚΑΠ είχε δρομολογήσει την διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης, με πρώτο βήμα την παύση πληρωμών, την οποία θα εκκινούσε αν η απόφαση σήμερα δεν όριζε άρση των κυρώσεων, έστω προσωρινή. 

Εξω απο το δικαστήριο - παρά την καταρρακτώδη, κατά διαστήματα, βροχή - είχαν συγκεντρωθεί οι 179 εργαζόμενοι στην ΣΕΚΑΠ  και άλλοι εργαζόμενοι προς συμπαράσταση. Οι υπάλληλοι της εταιρείας εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για αίσια έκβαση της υπόθεσης, η οποία απειλεί να "αφήσει" στον αέρα τους ίδιους, επιφέροντας σημαντικό οικονομικό πλήγμα στην ευρύτερη περιοχή.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)