Επιχειρήσεις

06 Νοεμβρίου 2017 23:48

Άνοιξε το νέο εργοστάσιο της OMEGA

Ένα θαύμα της τεχνολογίας το νέο εργοστάσιο στα οποίο θα πραγματοποιούνται όλα τα στάδια της κατασκευής των επώνυμων ρολογιών.

Άνοιξε το νέο εργοστάσιο της OMEGA
-

Σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο στη διάσημη ιστορία της στον τομέα της καινοτομίας και της άριστης κατασκευής, η Ελβετική Μάρκα Ωρολογοποιίας OMEGA άνοιξε επισήμως τις νέες εγκαταστάσεις παραγωγής, δίπλα στην έδρα της Μάρκας, στην πόλη Bienne, της Ελβετίας.

Επίτιμοι καλεσμένοι της εκδήλωσης ήταν ο CEO του Swatch Group, Mr. Nick Hayek, ο Πρόεδρος και CEO της OMEGA, Mr. Raynald Aeschlimann, ο επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών, Εκπαίδευσης και Έρευνας (EAER), Mr. Johann N. Schneider-Ammann, καθώς και ο βραβευμένος Ιάπωνας αρχιτέκτονας, Mr. Shigeru Ban.

Έχοντας εγκατασταθεί για πρώτη φορά σε αυτή την τοποθεσία το 1882, το νέο κτίριο αντιπροσωπεύει την πιο εξελιγμένη μορφή εγκαταστάσεων του κλάδου στη συναρμολόγηση ρολογιών, την εκπαίδευση και τον ποιοτικό έλεγχο, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου. 

Σχεδιασμένο από τον Shigeru Ban, αποτελεί ένα φιλικό προς το περιβάλλον αριστούργημα, που έχει κατασκευαστεί από το βιώσιμο ελβετικό υλικό ερυθρελάτη και διαθέτει ένα πανέξυπνο σύστημα διατήρησης του εσωτερικού κλίματος και της ενέργειας.

Εργοστάσιο - εγκαίνια - Ωρολογοποιία - OMEGA

Εργοστάσιο - εγκαίνια - Ωρολογοποιία - OMEGA

Στο εσωτερικό του η OMEGA χρησιμοποιεί τους 5 διαθέσιμους ορόφους με τον πιο αποδοτικό τρόπο, συνδυάζοντας την τεχνολογική καινοτομία και την ανθρώπινη τεχνογνωσία, ώστε να επιτευχθεί μια πλήρως εκσυγχρονισμένη διαδικασία κατασκευής.

Ο Mr. Nick Hayek ανέφερε. «Η OMEGA παράγει ρολόγια σε αυτή την ιστορική τοποθεσία, στο κέντρο της πόλης Biel, από το 1882. Η OMEGA είναι και ήταν πρωτοπόρα στον τομέα της καινοτομίας και της άριστης κατασκευής στην Ελβετική Ωρολογοποιία, καθώς και παγκοσμίως.  Η ισχυρή παράδοση που έχει στο να επενδύει σε νέες τεχνολογίες, σε νέες μεθόδους παραγωγής, καθώς και στο εργατικό δυναμικό της, αποδεικνύεται ξανά μέσα από τη δημιουργία αυτού του νέου εκπληκτικού εργοστασίου της OMEGA. Αντικατοπτρίζει την αφοσίωση της Μάρκας στα υψηλά επίπεδα ποιότητας της Ωρολογοποιίας».

Εργοστάσιο - εγκαίνια - Ωρολογοποιία - OMEGA

Εργοστάσιο - εγκαίνια - Ωρολογοποιία - OMEGA

Ο Mr. Raynald Aeschlimann, ανέφερε επίσης τις σκέψεις του λέγοντας: «Φυσικά, δημιουργήσαμε ένα πραγματικά καινοτόμο χώρο εργασίας, αλλά η ουσιαστική αξία αυτού του νέου κτιρίου είναι η αποτελεσματικότητα. Έχουμε πλέον τη δυνατότητα να συνδυάζουμε όλες τις διαδικασίες συναρμολόγησης και δοκιμών κάτω από την ίδια στέγη. Αυτό σημαίνει μια πλήρη ενοποίηση της εργασίας, που θα βοηθήσει την OMEGA να γίνει πολύ πιο παραγωγική και δυναμική.»

Όλα τα στάδια, συμπεριλαμβανομένων των T2 (συναρμολόγηση ρολογιών), T3 (μπρασελέ) και T4 (αποστολή), καθώς και των αποθεμάτων και των logistics, πλέον θα πραγματοποιούνται μέσα στο νέο κτίριο. Επιπροσθέτως, έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να εξυπηρετεί και εκπαιδευτικούς σκοπούς, επιτρέποντας στην OMEGA να διαμορφώνει και να βελτιώνει συνεχώς τις δεξιότητες του προσωπικού της.

Εργοστάσιο - εγκαίνια - Ωρολογοποιία - OMEGA

Εργοστάσιο - εγκαίνια - Ωρολογοποιία - OMEGA

Στο πυρήνα του κτιρίου, η OMEGA έχει εγκαταστήσει ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα αποθήκευσης, που εκτείνεται στους 3 ορόφους του κτιρίου. Θυμίζοντας ταινία επιστημονικής φαντασίας, το πυρίμαχο σύστημα εμπεριέχει περισσότερα από 30.000 κουτιά, γεμάτα με τα απαραίτητα αποθέματα για την παραγωγή των ρολογιών της Μάρκας. Είναι επίσης σημαντικό ότι το νέο κτίριο έχει κατασκευαστεί για να φιλοξενήσει τις διαδικασίες ποιοτικού και τεχνικού ελέγχου της OMEGA, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου από το METAS για την πιστοποίηση των ρολογιών ως Master Chronometers. Μέσα σε αυτό το κτίριο είναι που η OMEGA θα πιστοποιεί τα ρολόγια της με το υψηλότερο επίπεδο ακριβείας, απόδοσης και αντίστασης στον μαγνητισμό, στον κλάδο της Ωρολογοποιίας.

Με τα εγκαίνια αυτού του νέου κτιρίου, το μέλλον της OMEGA είναι εδώ.  Καθώς μια νέα γενιά καταναλωτών ρολογιών εμφανίζεται στο προσκήνιο, η Μάρκα έχει φέρει πλέον την επανάσταση στις εγκαταστάσεις της και είναι σε ετοιμότητα, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τους.

Εργοστάσιο - εγκαίνια - Ωρολογοποιία - OMEGA

Εργοστάσιο - εγκαίνια - Ωρολογοποιία - OMEGA

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)