Επιχειρήσεις

07 Σεπτεμβρίου 2017 10:48

Τέλος εποχής για τους “Λουκουμάδες Αιγαίον”

Λίγα χρόνια προτού κλείσει τα 100 χρόνια ζωής κατέβασε ρολά το ιστορικό κατάστημα στην οδό Πανεπιστημίου. Η ιστορία του.

Τέλος εποχής για τους “Λουκουμάδες Αιγαίον”
-

Τέλος εποχής για ένα από τα ιστορικότερα μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας. Όπως ανακοινώθηκε χθες από την ίδια την επιχείρηση «Λουκουμάδες Αιγαίον» το κατάστημα της Πανεπιστημίου κατεβάζει ρολά.

Ήταν ο Γεώργιο Φύλλας που άνοιξε αρχικά ως καφενείο το ημιυπόγειο κατάστημα στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Χαριλάου Τρικούπη, στο κέντρο μιας άλλης Αθήνας, υπό το όνομα «Αιγαίον», όμως το διασημότερο προϊόν του προστέθηκε στον κατάλογο λίγα χρόνια αργότερα.

Η προσθήκη αυτή συνέβαλε στη διάδοση της φήμης του μαγαζιού, το οποίο αναδείχθηκε σε περιώνυμο αθηναϊκό στέκι και σημείο αναφοράς.

Η επιχείρηση παρέμεινε οικογενειακή, καθ’όλη τη διάρκεια της ύπαρξής της, καταφέρνοντας να συναγωνιστεί ανάλογα καταστήματα της τότε, αλλά και των μετέπειτα εποχών.

Ο εμπνευστής και ιδρυτής του εγχειρήματος έμαθε την τέχνη στα παιδιά του, Μιχάλη και Ευγένιο, οι οποίοι ανέλαβαν το κατάστημα από το 1973, παρά τις ανώτατες σπουδές που είχαν πραγματοποιήσει σε άλλα επιστημονικά πεδία. Τα δύο αδέλφια συνέχισαν την παράδοση, κάνοντας την επιχείρηση δυνατή και ικανή να ανταπεξέλθει και στις εποχές άνθισης των ζαχαροπλαστείων και των καφέ, που γέμισαν την περιοχή.

Λουκουμάδες Αιγαίον

Οι διασημότεροι λουκουμάδες της Αθήνας πέρασαν στα χέρια του εγγονού του ιδρυτή του «Αιγαίον», του Γιώργου Φύλλα, γιου του Μιχάλη, ο οποίος επίσης σπούδασε, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικά και κατάφερε να συνεχίσει την παράδοση σε νέα πλαίσια, διατηρώντας όμως παράλληλα το ιστορικό της στίγμα και κυρίως τη μοναδική γεύση των λουκουμάδων.

Το ιστορικό μαγαζί όμως, κατέβασε από χθες ρολά, κλείνοντας μια ολόκληρη εποχή.

«Σχεδόν ένας αιώνας πέρασε!

Το «Αιγαίον» κλείνει εδώ έναν κύκλο!

Αισιοδοξούμε να γλυκάνουμε και πάλι τους πελάτες μας σε νέες συνθήκες στο προσεχές μέλλον!», αναφέρεται στη λιτή ανακοίνωση της επιχείρησης.

 Λουκουμάδες Αιγαίον

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)