Τραπεζικά προϊόντα

19 Ιανουαρίου 2017 14:04

To brexit ...διώχνει την μισή Goldman Sachs από την Αγγλία

Οι κινήσεις στις οποίες εξετάζει να προχωρήσει η αμερικανική τράπεζα ενόψει της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

To brexit ...διώχνει την μισή Goldman Sachs από την Αγγλία
-

Σε περικοπή ανθρώπινου δυναμικού της τάξης του 50% σχεδιάζει να προχωρήσει η Goldman Sachs Group, για τα γραφεία της στο Λονδίνο,  σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, σχετικά με τις επιπτώσεις του Brexit στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Σύμφωνα με πηγές, που επικαλείται το δημοσίευμα, η αμερικανική τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο μεταφοράς τουλάχιστον 1000 εργαζομένων στη Φρανκφούρτη, ώστε να μην επηρεαστεί η πρόσβασή της στην ενιαία αγορά της Ε.Ε., λόγω του Brexit.

Άλλο μέρος των βρετανικών δραστηριοτήτων της Goldman Sachs ενδέχεται να μετακινηθεί προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στην Νέα Υόρκη, καθώς και σε άλλα ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά κέντρα όπως η Μαδρίτη και το Παρίσι.

Εκπρόσωπος της τράπεζας δήλωσε, σχολιάζοντας το εν λόγω δημοσίευμα ότι, «δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση προς ώρας» και σημείωσε πως τα παραπάνω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Χθες, τη μεταφορά 1.000 εργαζομένων στο Παρίσι προανήγγειλε και ο εκτελεστικός διευθυντής της HSBC, προειδοποιώντας για τις επιπτώσεις του Brexit στη δραστηριότητα του βρετανικού χρηματοπιστωτικού κλάδου.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)