Γενικά

03 Ιανουαρίου 2017 13:12

Πετρόπουλος: εντός του 2017 οι συντάξεις και τα εφάπαξ που είναι σε αναμονή

Ο υφυπουργός ζήτησε από την κοινωνία να σταθεί στο πλευρό της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση κι εκτίμησε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στον Ιανουάριο.

Πετρόπουλος: εντός του 2017 οι συντάξεις και τα εφάπαξ που είναι σε αναμονή
-

«Μέσα στο 2017 θα εξοφληθούν οι 102.000 συντάξεις που εκκρεμούν από τα προηγούμενα χρόνια και όλα τα εφάπαξ», δήλωσε κατηγορηματικά ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε πως μετά τη δημιουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά απόλυση για τυχόν πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm», χαρακτήρισε ως υπόδειγμα τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση με τη δημιουργία του απέδειξε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να δημιουργήσει έναν τεράστιο φορέα δίκαιης ασφάλισης, κάτι που άλλες χώρες χρειάστηκαν χρόνια για αν επιτύχουν.

Επισήμανε, ακόμα, ότι για πρώτη φόρα από εδώ και στο εξής θα μπορούν να υποβάλλονται οι αιτήσεις συνταξιοδότησης ηλεκτρονικά χωρίς καμία επιβάρυνση για τους πολίτες, ειδικά των απομακρυσμένων περιοχών και των νησιών της χώρας.

Σε ερώτηση για τους τρόπους ενημέρωση των ασφαλισμένων, ο κ. Πετρόπουλος απάντησε ότι μέσω της ιστοσελίδας του φορέα και μέσω του τετραψήφιου αριθμού 1155, οι ασφαλισμένοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για κάθε τους απορία.

Ξεκαθάρισε ότι δεν αυξάνονται τα ποσοστά των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ υπογράμμισε ότι οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών συνδέονται πλέον με το πραγματικό τους εισόδημα, αίτημα το οποίο έθεταν επί χρόνια οι επαγγελματικές ενώσεις.

Ο υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση λέγοντας ότι πλέον έχει αποκτήσει τέτοια χαρακτηριστικά που πρέπει όλη η κοινωνία να ταχθεί στο πλευρό της προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση, καθώς, όπως υποστήριξε ο κ. Πετρόπουλος, δεν έχει απέναντί της μόνο τους δανειστές αλλά και στο εσωτερικό την αξιωματική αντιπολίτευση που εκπροσωπεί τους κύκλους ορισμένων δανειστών.

 «Χρειαζόμαστε τη συμπαράταξη στο εσωτερικό της χώρας, θέλουμε τη στήριξη των πολιτών» υπογράμμισε ο κ. Πετρόπουλος και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα στον Ιανουάριο θα κλείσει η αξιολόγηση.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)