Πρόσωπα

20 Δεκεμβρίου 2016 12:11

Σόιμπλε: Αν δεν τηρήσουμε τους κανόνες, η ευρωζώνη θα διαλυθεί

Στέλνει νέο αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για έκτακτο βοήθημα δεν συνάδει με τις υποχρεώσεις της.

Σόιμπλε: Αν δεν τηρήσουμε τους κανόνες, η ευρωζώνη θα διαλυθεί
-

Αυστηρό μήνυμα στην Ελλάδα στέλνει εκ νέου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την ώρα που αναμένεται η απόφαση του Euroworking Group για το εάν θα ξεπαγώσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε ερώτηση για τη χορήγηση της έκτακτης βοήθειας στους Έλληνες χαμηλοσυνταξιούχους, τόνισε στην Die Zeit ότι η ευρωζώνη θα διαλυθεί αν οι χώρες δεν τηρούν τους κανόνες.

Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, η Κομισιόν, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και ο ΕΜΣ έχουν ερωτηθεί για την άποψή τους ως προς το αν η κίνηση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης συνάδει με τις υποχρεώσεις της και η αρχική απάντηση είναι «όχι». Πρόσθεσε δε ότι η δομή της νομισματικής ένωσης πρέπει να αλλάξει.

Αυτές οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών δίνουν μια «γεύση» για το κλίμα που θα επικρατήσει, από πλευράς Βερολίνου, στη σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group όπου η ελληνική πλευρά προσδοκά σε ένα βήμα εκτόνωσης της «έντασης» που έχει προκληθεί μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)