Επιχειρήσεις

15 Δεκεμβρίου 2016 13:56

ETE : απόδειξη ισχυρής κεφαλαιακής επάρκειας η αποπληρωμή Cοcos 2 δις ευρώ

Στο 16,9% ο δείκτης ιδίων κεφαλαίων της Εθνικής Τράπεζας, μετά την επιστροφή των κρατικών ενισχύσεων.

ETE : απόδειξη ισχυρής κεφαλαιακής επάρκειας η αποπληρωμή Cοcos 2 δις ευρώ
-

Ως απόδειξη της ισχυρής κεφαλαιακής της επάρκειας εκλαμβάνεται από αναλυτές και ανθρώπους της αγοράς η αποπληρωμή, από την Εθνική Τράπεζα, Cocos (μετατρέψιμων ομολογιών), ύψους 2,029 δις ευρώ.

Με την εξόφληση των Cocos η Εθνική Τράπεζα αποπληρώνει τις κρατικές ενισχύσεις για κεφαλαιακή ενίσχυση, ενώ ήδη από τον Ιούλιο είχε αποπληρώσει και αυτές για ρευστότητα. 

Υψηλόβαθμες πηγές της ΕΤΕ σχολίαζαν ότι «μετά την αποπληρωμή των CoCos η Εθνική παραμένει σε ισχυρή κεφαλαιακή θέση, με δείκτη ιδίων κεφαλαίων στο 16,9% και μάλιστα έχει την υψηλότερη ρευστότητα (όπως ορίζεται από το δείκτη δάνεια προς καταθέσεις) και τη μικρότερη εξάρτηση από τον ELA και το ευρωσύστημα. Παράλληλα, η Εθνική έχει τον χαμηλότερο δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και την υψηλότερη κάλυψη τους από προβλέψεις».    

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση της, ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι «η Εθνική Τράπεζα, σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του επικαιροποιημένου Σχεδίου Αναδιάρθρωσης (Restructuring Plan) της ΕΤΕ, όπως αυτό εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 4 Δεκεμβρίου 2015, προέβη σε αποπληρωμή των υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολόγων (CoCos) ύψους €2.029,2 εκατ., που είχε εκδώσει το Δεκέμβριο του 2015 υπέρ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), κατόπιν προηγούμενης σχετικής έγκρισης από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σύμφωνα με το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)