Γενικά

23 Νοεμβρίου 2016 15:00

Γι αυτό ματαιώθηκε η σύνοδος του Washington Group...

Γιατί ακυρώθηκε τελικά η συνάντηση της Παρασκευής για το ελληνικό χρέος; Ποιος βρίσκεται πίσω από το αλαλούμ; Όλο το παρασκήνιο.

Γι αυτό ματαιώθηκε η σύνοδος του Washington Group...
-

Του Νίκου Ρογκάκου

Με «γερμανικό δάκτυλο» ακυρώθηκε η συνάντηση της Παρασκευής του λεγόμενου Washington Group, όπου θα εξεταζόταν το ελληνικό χρέος και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο Πρόγραμμα.

Πώς έχουν όμως τα πράγματα από την αρχή; Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, λένε οι πληροφορίες, είχε οργανώσει το μεθαυριανό ραντεβού από την περασμένη Πέμπτη ή Παρασκευή.

Αυτή η συνάντηση είχε οργανωθεί υπό άκρα μυστικότητα, μέχρι που χθες η γερμανική εφημερίδα SZ τη διέρρευσε. Έτσι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, έχοντας ως άλλοθι την διαρροή, έβαλε την εκπρόσωπό του και ανακοίνωσε τη ματαίωση. Ακριβώς αυτή η κίνηση του γερμανικού υπουργείου μάλλον αιφνιδίασε τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, καθώς η προετοιμασία για τη συνάντηση στο Βερολίνο προχωρούσε κανονικά.

Βέβαια όπως ήταν φυσικό και οι υπόλοιποι «εταίροι» της συνάντησης ο ένας μετά τον άλλον άρχισαν να παίρνουν αποστάσεις από το γεγονός ότι είχε προγραμματιστεί μία τέτοια συνάντηση. Ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ απάντησε λακωνικά: «Δεν είχε προγραμματιστεί καμία συνάντηση».

Στις Βρυξέλλες είναι πιο μετριοπαθείς και υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να σχολιάζουν «διαρροές σε εφημερίδες και να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν συναντήσεις», ενώ και η ΕΚΤ που θα συμμετείχε με τον Μπενουά Κερέ προσαρμόστηκε στα τετελεσμένα που δημιούργησαν οι γερμανικοί χειρισμοί.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)