Τραπεζικά προϊόντα

03 Νοεμβρίου 2016 23:20

Το ΤΧΣ μπλοκάρει το νέο ΔΣ της Εθνικής

Αναβάλεται η ανάδειξη του κ. Θωμόπουλου σε πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και προσωρινά αναλαμβάνει καθήκοντα το αρχαιότερο μέλος του Δ.Σ.

Το ΤΧΣ μπλοκάρει το νέο ΔΣ της Εθνικής
-

Μπλοκάρει την τυπική ολοκλήρωση της ανασύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΧΣ, το οποίο αποτελεί και τον μεγαλομέτοχο της τράπεζας, ζήτησε και έλαβε την αναβολή της συγκρότησης του νέου Δ.Σ σε σώμα, προκειμένου να μπορέσει να τοποθετηθεί επί της επικείμενης ανάληψης των καθηκόντων προέδρου της Εθνικής Τράπεζας από τον Παναγιώτη Θωμόπουλο, μετά και το χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο που είχε μοναδικό θέμα την εκλογή έξι νέων μη εκτελεστικών μελών.

Έτσι, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, αναβάλεται η ανάδειξη του κ. Θωμόπουλου σε πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και προσωρινά αναλαμβάνει καθήκοντα το αρχαιότερο μέλος του Δ.Σ (πιθανώς ο κ. Σαμπατάκης), δεδομένου ότι η κα Λούκα Κατσέλη έχει παραιτηθεί.

Σημειώνεται πως η εισήγηση του ΤΧΣ ήταν ο Δημήτρης Τσιτσιράγκος. Η αποτυχία του λοιπόν να εκλέξει τον υποψήφιο της δικής του επιλογής και η επικράτηση του κ. Θωμόπουλου με ψήφους 8 - 2, οδήγησε το Ταμείο στην απόφαση για "μπλόκο" στο νέο ΔΣ της Εθνικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας όσο και οι δύο αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι, που συμμετέχουν ως εκτελεστικά μέλη στο Δ.Σ, δεν στήριξαν την πρόταση του ΤΧΣ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)