Επιχειρήσεις

22 Οκτωβρίου 2016 20:22 Τελευταία ενημέρωση : -

Αποφάσεις και κόντρες για τις άδειες

«Πόλεμος» Μαξίμου - ΝΔ για τον ΣτΕ και την τροπολογία Παππά. Κόντρα για παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, στον απόηχο των «ροζ διαρροών» για ανώτατο δικαστή.

Αποφάσεις και κόντρες για τις άδειες
-

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Εβδομάδα κρίσιμων αποφάσεων και καθοριστικών εξελίξεων, σε πολιτικό και δικαστικό επίπεδο, η ερχόμενη για το πλαίσιο του τηλεοπτικού τοπίου και των αδειών εθνικής εμβέλειας, ζητήματα που πυροδοτούν πολλές, παράλληλες κόντρες μεταξύ κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης.

Το «πολιτικό θερμόμετρο» ανεβάζει «στο κόκκινα» η εκτόξευση σκληρών κατηγοριών για παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, με φόντο τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων ανώτατου δικαστικού, ο οποίος μετέχει της σύνθεσης της Ολομέλειας του ΣτΕ που θα αποφασίσει για την συνταγματικότητα του νόμου Παππά.

ΝΔ: ιστορικό ατύχημα για την χώρα η Κυβέρνηση

Η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών θέτει ζήτημα απονομιμοποίησης της κυβέρνησης, με τον γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη να δείχνει κάλπες, λέγοντας στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ότι το θέμα των αδειών «θα έφερνε εκλογές αν είχαμε μια κυβέρνηση με ένα μίνιμουμ ευθιξίας και αντίληψης της απονομιμοποίησης της απέναντι στην κοινωνία. Λίγο ενδιαφέρει τον Αλέξη Τσίπρα ότι ο διαγωνισμός έχει απαξιωθεί στη συνείδηση των Ελλήνων. Η διενέργεια εκλογών είναι αναγκαία, ανεξαρτήτως διαγωνισμού. Η κυβέρνηση είναι ένα ιστορικό ατύχημα για τη χώρα».

Γεροβασίλη: η ΝΔ προσπαθεί να επηρεάσει την Δικαιοσύνη

Η Όλγα Γεροβασίλη από την πλευρά της σημειώνει ότι «η πρακτική των παρεμβάσεων και των εκβιασμών στη Δικαιοσύνη αποτελεί αποκλειστικότητα και του κ. Μητσοτάκη. Στόχος τους είναι να επηρεάσουν τους δικαστικούς λειτουργούς ώστε κάθε έκφραση ανεπιθύμητης σε εκείνους γνώμης, να θεωρείται προϊόν επηρεασμού. Πρόκειται για την τρίτη πράξη του απονενοημένου σχεδίου «αριστερής παρένθεσης». Αλλά όπως και στις προηγούμενες δεν θα τους βγει! Ο ελληνικός λαός έχει δώσει εντολή για μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής. Η μάχη συνεχίζεται».

Θέμις - άγαλμα της Δικαιοσύνης

Αποδοκίμασε και την Αυγή ο Παρασκευόπουλος

Σε ότι αφορά την δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων του ανώτατου δικαστικού και από την εφημερίδα Αυγή, αφού καταδίκασε την επιλογή της εφημερίδας να κατονομάσει στο πρωτοσέλιδο της τον Σύμβουλο της Επικρατείας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στην ΕΡΤ, υπεραμύνθηκε της κίνησης του να παραγγείλει πειθαρχική έρευνα, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν ξέρω που θα οδηγήσει πολιτικά η διερεύνηση, ξέρω ότι νομικά είναι σωστό, καθώς κινήθηκα με τρόπο που αποκλείει αναφορά στην ιδιωτική ζωή του δικαστή».​

Η «καυτή» Τετάρτη

Διαρκής είναι η πολιτική αντιπαράθεση και ενόψει της ερχόμενης Τετάρτης, όταν και ενδέχεται – κατά την δεύτερη διάσκεψη της, η πρώτη θα γίνει την Δευτέρα - η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας να αποφανθεί περί της συνταγματικότητας του νόμου Παππά.

Βουλή - ΕΣΡ - τηλεκοντρόλ

Η Κυβέρνηση, τόσο δια του Νίκου Παππά όσο και μέσω της Όλγας Γεροβασίλη, έχει επισημάνει ότι η τροπολογία για το «μαύρο» εντός πέντε ημερών στα κανάλια δίχως άδεια, θα επανακατατεθεί στην Βουλή τις ερχόμενες ημέρες, ίσως και πριν από την Τετάρτη και την συνεδρίαση του ΣτΕ.

Πυρά από την αντιπολίτευση

Ο Συνταγματολόγος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι «έχουμε περάσει από τη φάση της εκτροπής στη φάση της ύβρης» και ότι κατάθεση σε τέτοιο χρόνο της τροπολογίας Παππά «συνιστά την απόλυτη ασέβεια απέναντι στη δημοκρατία και στο κράτος δικαίου».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στα ΝΕΑ, σημειώνει ότι «ο Παππάς κάνει λες και θα του πάρουν το τρενάκι του. Το Ποτάμι από την αρχή έχει κάνει μια άλλη πρόταση για την τηλεόραση. Την Τρίτη θα την παρουσιάσω αναλυτικά στον Πρόεδρο της Βουλής και τη στείλουμε αναλυτικά σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Είναι ίσως και η μόνη διέξοδος αυτή τη στιγμή».  

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)