Επιχειρήσεις

30 Σεπτεμβρίου 2016 18:30

Μαρινόπουλος : “νέα εποχή” με το σχέδιο εξυγίανσης από τον Σκλαβενίτης

Σύμφωνη και η πλειονότητα των προμηθευτών. Διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Στις 19/10 η εκδίκαση για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα

Μαρινόπουλος : “νέα εποχή” με το σχέδιο εξυγίανσης από τον Σκλαβενίτης
-

Την επιστροφή στην κερδοφορία, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ένταξη της στον Όμιλο Σκλαβενίτης, θέτει ως βασική αρχή ο νέος ιδιοκτήτης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος.

Σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσης, το οποίο προσυπογράφουν οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών, οι πιστώτριες τράπεζες και άνω του 60% των προμηθευτών του Μαρινόπουλου - προς τους οποίους οφείλονται περίπου 1,2 δις ευρώ - διατηρούνται όλες οι θέσεις εργασίας και τα υποκαταστήματα της Μαρινόπουλος, η οποία πλέον θα τελεί υπό τον απόλυτο έλεγχο και την διοίκηση της εταιρείας Σκλαβενίτης.

Η συμφωνία διάσωσης της Μαρινόπουλος και η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106 βθ του πτωχευτικού κώδικα κατατέθηκε σήμερα και η υπόθεση πήρε δικάσιμο για τις 19 Οκτωβρίου.

Ήδη έχουν εξοφληθεί τα οφειλόμενα δεδουλευμένα στο προσωπικό, ξεκίνησε η πληρωμή χρεών από μισθώματα, ενώ με την ένταξη του σχεδίου εξυγίανσης στην προστασία άρθρων του πτωχευτικού δικαίου, δρομολογείται η δανειοδότηση της εταιρείας προκειμένου να αποπληρώσει εντός διμήνου και τους προμηθευτές της, οι οποίοι έχουν συναινέσει σε κούρεμα των οφειλόμενων σε αυτούς κατά 50%.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, από το σύνολο των οφειλών της Μαρινόπουλος όπως αυτές είχαν στις 30.06.2016, ύψους 1.490.755.496 ευρώ, μεταβιβάζονται στη νέα εταιρεία (σ.σ. Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης) οφειλές ύψους 1.183.726.841 ευρώ, ήτοι ποσοστό 79,4% των συνολικών απαιτήσεων, ενώ οφειλές ύψους 307.026.570 ευρώ, ήτοι ποσοστό 20,6% των συνολικών απαιτήσεων, παραμένουν στη Μαρινόπουλος ΑΕ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)