Γενικά

01 Ιουλίου 2016 10:38

“Τσεκούρι” στα μερίσματα του Δημοσίου

"Ψαλιδισμένες" θα δουν τις συντάξιμες αποδοχές του οι συνταξιούχοι. Τι λέει το υπ. Εργασίας για τα μερίσματα. Μειώσεις και στις επικουρικές.

“Τσεκούρι” στα μερίσματα του Δημοσίου
-

Μειωμένες θα δουν από σήμερα τις συντάξιμες αποδοχές τους οι συνταξιούχου του Δημοσίου.

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα λάβουν μειωμένο από 11% έως και 63% το μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.

Περίπου  200.000 πολιτικοί συνταξιούχοι θα υποστούν μειώσεις της τάξεως του 44%. Συγκεκριμένα αφορά του μερισματούχους που λαμβάνουν παροχή στα επίπεδα των 150-200 ευρώ μηνιαίως και τώρα θα δουν το μέρισμά τους μειωμένο 66-88 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις στα μερίσματα τους θα υποστούν οι δικαιούχοι στις καταβολές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου, λόγω της παρακράτησης αναδρομικών του Α’ τριμήνου.

Τι λέει το Υπουργείο Εργασίας για τα μερίσματα

«Η αναπροσαρμογή των μερισμάτων που προβλέπει ο Ν.4387/2016, διασφαλίζει τη δυνατότητα χορήγησης της παροχής σε όλους τους μερισματούχους και εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ταμείου. Η αναπροσαρμογή θα δώσει τη δυνατότητα δημιουργίας αποθεματικών και προοπτική μελλοντικών αυξήσεων στα καταβαλλόμενα μερίσματα» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε σχετική ανακοίνωσή του.

Μειώσεις στις επικουρικές

Μειώσεις θα υποστούν περίπου 250.000 δικαιούχοι στις επικουρικές τους συντάξεις από τον επόμενο μήνα. Οι μειώσεις αφορούν δικαιούχους με μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές από 1.300 ευρώ μεικτά (περίπου 1.180 καθαρά) και άνω.

Οι περικοπές θα κυμαίνονται από 5% έως 40%, ανάλογα με το ύψος της επικουρικής σύνταξης.

Σημειώνεται ότι οι επικουρικές συντάξεις από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα πληρωθούν τη Δευτέρα

καθώς μπαίνει σε εφαρμογή από αυτό το μήνα το νέο σύστημα πληρωμής, που ορίστηκε με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)