Γενικά

11 Μαΐου 2016 19:43

Τουριστική… “ένεση” από την Ρωσία

Αισιόδοξες οι εκτιμήσεις της ρωσικής Υπηρεσίας Τουρισμού για τις αφίξεις Ρώσων στην Ελλάδα.

Τουριστική… “ένεση” από την Ρωσία
-


Το ένα εκατομμύριο εκτιμάται ότι μπορεί να αγγίξουνε εφέτος οι αφίξεις Ρώσων τουριστών,  αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σύγκριση με το 2015, όπως εκτίμησε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας Oleg Safonov,  κατά τη διάρκεια του ελληνορωσικού φόρουμ με θέμα "Ρωσία και Ελλάδα: πραγματικότητα και προοπτικές συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού".

Οι εκτιμήσεις του Safonov είναι κατά πολύ πιο αισιόδοξες από τις αρχικές προβλέψεις των Ελλήνων επιχειρηματιών του τουρισμού, για 800 χιλιάδες τουρίστες από τη Ρωσία.

Κομβικό, ωστόσο, παραμένει  το ζήτημα της βίζας. Πηγές της αγορά εκτιμούν πως για να επιτευχθεί ο στόχος του ενός εκατομμυρίου θα πρέπει να διεκπεραιώνονται πάνω από 7 χιλιάδες βίζες την ημέρα. 

Η κατάσταση, πάντως, σύμφωνα  με τα υπουργεία Τουρισμού και Εξωτερικών, δείχνει να έχει ομαλοποιηθεί σε σύγκριση με την περίοδο του Πάσχα, όταν δεκάδες πελάτες πρακτορείων κινδύνευσαν να χάσουν τα διακοπές τους επειδή δεν είχαν έγκαιρα βίζα στα χέρια τους. 

Στις τρεις προξενικές μας αρχές στη Ρωσία (Μόσχα, Αγία Πετρούπολη και Νοβοροσίσκ), οι θεωρήσεις εκδίδονται ομαλά. Εντός 24-48 ωρών σε Αγία Πετρούπολη και Νοβοροσίσκ, ενώ στη Μόσχα όπου η ζήτηση είναι υψηλότερη έχει δοθεί οδηγία να εξετάζονται κατά προτεραιότητα οι αιτήσεις των ταξιδιωτών των επόμενων 3-5 ημερών, ώστε να μην υπάρξει απώλεια ταξιδιού.

Η Μόσχα, εξάλλου, ενισχύθηκε με 10 επιπλέον αποσπασμένα στελέχη στις 6 Μαΐου και αναμένει επιπλέον 20 εποχικά στελέχη  εντός της τρέχουσας εβδομάδας. Έως τα τέλη Μαΐου εκτιμάται πως θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση με προσθήκη 30 περίπου στελεχών, ώστε και εκεί ο χρόνος έκδοσης θεώρησης να προσεγγίσει εκείνους των άλλων δύο προξενικών αρχών.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)