Ευρωπαϊκή Ενωση

08 Απριλίου 2016 18:59

Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει προθεσμία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Η ολοκλήρωση της αξιολόγηση ενδέχεται να φθάσει έως τον Ιούλιο μεταδίδει το οικονομικό πρακτορείο MNI επικαλούμενο πηγές των δανειστών.

Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει προθεσμία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης
-


Πιέσεις αναμένεται να ασκήσει ο πρόεδρος του Eurogroup   προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της εφαρμογής των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων για το νέο ελληνικό πακέτο με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα αλλά και την πρόσφατη "κόντρα" Ελλάδας – ΔΝΤ. 

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε, πάντως, "δεν υπάρχει προθεσμία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Η Ελλάδα έχει να λάβει δύσκολες αποφάσεις". 

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν είναι εφικτό να γίνει σύντομα, οι διαπραγματεύσεις ενδέχεται να κρατήσουν έως τον Ιούλιο μετέδωσε, εν τω μεταξύ, το οικονομικό πρακτορείο MNI, επικαλούμενο πηγές των δανειστών, τις οποίες όμως δεν κατονομάζει. 

Ολλανδικά μέσα, εξάλλου, υπογράμμιζαν ότι οι Έλληνες εναντιώνονται  απέναντι στις περικοπές και τις φορολογικές αυξήσεις όπως έδειξε η απεργία της Πέμπτης, κατά την οποία  απήργησαν γιατροί, εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, καθηγητές και δάσκαλοι, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δημοσιογράφοι, μηχανικοί, δικηγόροι ενώ πολλές αεροπορικές εταιρείες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν πτήσεις. 

Κατά τον Ντάισελμπλουμ, πάντως, ότι οι απεργίες στην Ελλάδα  δεν αποτελούν σοβαρό λόγο για να πιστέψει ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν πηγαίνουν καλά.  "Οι απεργίες δεν είναι καλές, αλλά οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν για να μπουν τα πράγματα σε τάξη". 

Εκτίμησε ότι το ΔΝΤ φοβάται για μία ακόμη ελληνική κρίση και όπως υπογράμμισε, "δικό του καθήκον να μην καταλήξουμε σε μία ακόμη ελληνική τραγωδία". 

Εξέφρασε, τέλος, την ελπίδα να υπάρξει ευτυχής κατάληξη στις διαπραγματεύσεις, με λύσεις που θα ικανοποιούν τόσο την Ελλάδα όσο και το ΔΝΤ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)