Πρόσωπα

21 Μαρτίου 2016 15:24

“Καμπανάκι” Ντομπρόβσκις για την ρευστότητα του Ελληνικού Δημοσίου

Τι λέει ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν για το περσινό καλοκαίρι, την αξιολόγηση και τα καυτά μέτωπα που παραμένουν ανοιχτά στην διαπραγμάτευση.

“Καμπανάκι” Ντομπρόβσκις για την ρευστότητα του Ελληνικού Δημοσίου
-

«Συναγερμό» σημαίνει ο Αντιπρόεδρος της Κομισόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, για να αποφευχθούν τυχόν πισωγυρίσματα στο πρόγραμμα βοήθειας που θα μπορούσαν να έχουν από οδυνηρές ως και ολέθριες συνέπειες για την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τα «διδάγματα» του περσινού καλοκαιριού, την ώρα πάντως που τόσο ο Πρόεδρος του Eurogroup κάνει λόγο για εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις στην Αθήνα και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αναφέρεται σε ουσιαστική πρόοδο στην διαπραγμάτευση.

«Θα θέλαμε να αποφύγουμε την επανάληψη μιας κατάστασης παρόμοιας με εκείνη του περσινού καλοκαιριού», τονίζει σε συνέντευξή του προς τις εφημερίδες του γερμανικού δημοσιογραφικού ομίλου Funke.

Ο κ. Ντομπρόβσκις εκτιμά ότι «στην παρούσα φάση η Ελλάδα έχει επαρκή χρηματικά αποθέματα. Εντούτοις είναι πολύ σημαντικό να ολοκληρωθεί άμεσα η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος βοήθειας, προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου».

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν επισημαίνει ως τα μεγαλύτερα «αγκάθια» στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, την μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό, το νέο Φορολογικό, αλλά και την πρόοδο των ιδιωτικοποιήσεων και της σύστασης του νέου Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας.

Ως κρίσιμα για την εξέλιξη των πραγμάτων σημεία, ο Λετονός αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημειώνει την επιτάχυνση στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης κι ιδίως σε ότι αφορά την ανεξαρτησία της Φορολογικής Αρχής, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να λάβει ακόμη πολλές δύσκολες αποφάσεις».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)