Γενικά

11 Ιανουαρίου 2016 16:51

Ηπιότερη “προσαρμογή” για το Ενιαίο Ταμείο ζητά ο Σπυρόπουλος

“Το εγχείρημα είναι δύσκολο, έχει ρίσκα, αλλά είναι σωστό” δήλωσε ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος

Ηπιότερη “προσαρμογή” για το Ενιαίο Ταμείο ζητά ο Σπυρόπουλος
-


Αν δεν υπάρξει μείωση της ανεργίας, αύξηση του ΑΕΠ και μια οικονομική ανάταση, κανένα ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Το εν λόγω ασφαλιστικό, διευκρίνισε ο κος Σπυρόπουλος, έρχεται να απαντήσει σε ένα άμεσο ερώτημα, δηλαδή το πως μπορούμε τα 2-3 επόμενα χρόνια να μην αποτελεί το ασφαλιστικό ανάσχεση των συνολικών προσπαθειών για την οικονομική ανάπτυξη, δεν την εγγυάται την ανάπτυξη, μπορεί να συμβάλλει όμως σε αυτή.

Σε ό,τι αφορά το ενιαίο Ταμείο ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ είπε ότι το εγχείρημα είναι δύσκολο, έχει ρίσκα, αλλά είναι σωστό. "Προσωπικά θα έβλεπα σε αυτή τη φάση για 1-2 χρόνια να υπάρχουν 3 Ταμεία, και μετά από 3 χρόνια, 1 Ταμείο", εξήγησε ο κ. Σπυρόπουλος

Η πρόταση των ελληνικών Αρχών για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, που παρέλαβε η Κομισιόν την περασμένη εβδομάδα, βρίσκεται υπό αξιολόγηση , όπως δήλωσε, εν τω μεταξύ,  ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο κ. Σχοινάς, ουσιαστικά, "άδειασε" τον Γιωργο Κατρούγκαλο, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως οι δανειστές έχουν αποδεχθεί το γενικό περίγραμμα για το Ασφαλιστικό.  

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)