Χρηματιστήριο

07 Ιανουαρίου 2016 12:14

Παγκόσμιο sell off στις χρηματαγορές – μεγάλη πτώση και στη Σοφοκλέους

Ο «κινέζικος πυρετός» χτύπησε και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα έκλεισε το κινεζικό χρηματιστήριο.

Παγκόσμιο sell off στις χρηματαγορές – μεγάλη πτώση και στη Σοφοκλέους
-

Οι εξελίξεις στην Κίνα έχουν προκαλέσει ένα ντόμινο απωλειών σε όλες τις χρηματαγορές του κόσμου συμπαρασύροντας μοιραία και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία καταγράφουν σημαντικές απώλειες.

Στην Κίνα το χρηματιστήριο έκλεισε μετά από 30 λεπτά συνεδρίασης, καθώς οι απώλειες ξεπέρασαν το 7% ενεργοποιώντας τον αυτόματο μηχανισμό διακοπής της συνεδρίασης.

Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με την παγκόσμια ανησυχία που προκάλεσε η πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, αλλά και η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου δημιούργησε ένα ιδιαίτερα δυσμενές κλίμα στο παγκόσμιο επενδυτικό κοινό.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 και ο δείκτης MSCI για την Ασία και τον Ειρηνικό βυθίσθηκαν σε χαμηλά επίπεδα τριών μηνών. Ο Stoxx 600 υποχωρούσε 3,3%, καθώς ο γερμανικός δείκτης DAX και ο γαλλικός CAC 40 σημείωναν πτώση 3,5% και 3,1%, αντίστοιχα. Λίγο μικρότερες ήταν οι απώλειες του βρετανικού FTSE 100 (-2,7%).

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι απώλειες είναι ακόμα μεγαλύτερες καθώς σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και ο προβληματισμός για τους κλυδωνισμούς που ενδέχεται να επιφέρει η συζήτηση για το Ασφαλιστικό.

Λίγο μετά τις 12 ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, υποχωρούσε σε ποσοστό 4,80% και διαμορφωνόταν στις 587,87 μονάδες.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)