Γενικά

21 Δεκεμβρίου 2015 14:25

Μέχρι τα Χριστούγεννα η δόση του 1 δις

Έκλεισε η εκκρεμότητα που προκάλεσε εμπλοκή. "Η Ελλάδα προχώρησε στην εφαρμογή όλων των εκκρεμών δράσεων" σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν.

Μέχρι τα Χριστούγεννα η δόση του 1 δις
-

Πριν από τα Χριστούγεννα αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για να αποφασίσει για την εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισεκατομμυρίου, όπως ανέφερε από τις Βρυξέλλες, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

Σύμφωνα με την ίδια, οι ελληνικές αρχές προχώρησαν στην εφαρμογή όλων των εκκρεμών δράσεων έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων.

«Εφόσον η αξιολόγηση των θεσμών είναι θετική, το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αναμένεται να συνεδριάσει πριν τα Χριστούγεννα έτσι ώστε να λάβει την απόφαση για την εκταμίευση του εναπομείναντος ενός δισεκατομμυρίου», δήλωσε η Μ. Αντρέεβα.

Σημειώνεται ότι το προαπαιτούμενο που ήταν σε εκκρεμότητα αφορούσε τη μείωση στις δαπάνες που πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ για τις ιατρικές εξετάσεις των ασφαλισμένων του στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. 

Τελικά, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις όλο το Σαββατοκύριακο, οι δύο πλευρές - σύμφωνα με πληροφορίες- συμφώνησαν στη μεσοσταθμική μείωση κατά 35% των παροχών του ΕΟΠΥΥ για 52 διαγνωστικές εξετάσεις, ενώ η αρχική πρόταση των δανειστών έκανε λόγο για 40% μείωση.  

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)