Γενικά

09 Δεκεμβρίου 2015 11:40

Οι αλλαγές στο Χρηματιστήριο μετά την άρση των capital controls

Δείτε την υπουργική απόφαση Τσακαλώτου για την άρση των κεφαλαιακών ελέγχων στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τι σημαίνει για τους επενδυτές.

Οι αλλαγές στο Χρηματιστήριο μετά την άρση των capital controls
-

Αίρονται οι περιορισμοί για τους Έλληνες επενδυτές μετά την υπουργική απόφαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και μετά από την σχετική έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Με την απόφαση, επανέρχεται η δυνατότητα αξιοποίησης των τραπεζικών καταθέσεων στην Ελλάδα για όποιον θέλει να αγοράσει ομόλογα, μετοχές  και κάθε διαθέσιμο ελληνικό επενδυτικό προϊόν.

Η κίνηση των επενδυτικών κεφαλαίων εντός Ελλάδος απελευθερώνεται ενώ αίρεται  μια σειρά σημαντικών περιορισμών που μέχρι σήμερα εμπόδιζαν τις επενδύσεις σε ξένες κεφαλαιαγορές μέσω των Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων, των ασφαλιστικών Ταμείων κ.α .

Ωστόσο παραμένει η υποχρέωση να διατηρηθούν εντός Ελλάδας οι καταθέσεις ενώ εξακολουθούν να ισχύουν οι απαγορεύσεις ως προς την εξαγωγή επενδυτικών κεφαλαίων μέσω των ελληνικών τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιρειών σε επενδυτικά προϊόντα του εξωτερικού. Παράλληλα, θεσπίζονται αυστηροί περιορισμοί και μηχανισμοί παρακολούθησης ειδικά για τα αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν στο εξωτερικό.   

Δείτε εδώ όλη την υπουργική απόφαση

ΧΑ - άρση των capital controls - απόφαση - σελ1

ΧΑ - άρση των capital controls - απόφαση - σελ2

ΧΑ - άρση των capital controls - απόφαση - σελ3

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)