Γενικά

01 Δεκεμβρίου 2015 13:44

Ξενόφος (ΤΧΣ): Τα “κόκκινα” δάνεια έχουν μέσα τους κρυμμένη υπεραξία

Πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζεται άμεσα η ενεργή διαχείριση των "κόκκινων" δανείων, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ.

Ξενόφος (ΤΧΣ): Τα “κόκκινα” δάνεια έχουν μέσα τους κρυμμένη υπεραξία
-

Υπέρ της ενεργής διαχείρισης των κόκκινων δανείων, η οποία πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζεται άμεσα, τάχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ. Άρης Ξενόφος, μιλώντας στο 26ο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι τα κόκκινα δάνεια έχουν μέσα τους κρυμμένη υπεραξία, η οποία θα απελευθερωθεί σταδιακά και θα δώσει σημαντική ώθηση στη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος και κατ' επέκταση στη χρηματοδότηση της οικονομίας.

Όπως είπε ο κ. Ξενόφος,  πέρα από όσα έχουν γίνει για την επίλυση και τον συντονισμό για την διαχείριση των κόκκινων δανείων, η δημιουργία των περιουσιολογίου μπορεί να αναδείξει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η  Τράπεζα της Ελλάδος είναι πολύ κοντά στη δημιουργία πλαισίου για την είσοδο νέων τρίτων παρόχων στην διαχείριση των δανείων, ενώ όπως είπε ο κ. Ξενόφος θα πρέπει να εξεταστεί και η περίπτωση ανταλλαγής δανείων με μετοχικό κεφάλαιο (equity) για τα δάνεια μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων.

Όσον αφορά στις καταθέσεις, τόσο ο κ. Ξενόφος όσο και ο γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς Σπύρος Παπασπύρος, τόνισαν ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και η πολιτική σταθερότητα αποτελούν τα προαπαιτούμενα για να δούμε μέσα στην επόμενη 2ετία-3ετία τις καταθέσεις να επιστρέφουν στις τράπεζες, με άμεσο στόχο την προσέλκυση των καταθέσεων που βρίσκονται εντός της ελληνικής αγοράς.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)