Γενικά

28 Νοεμβρίου 2015 17:56

Διαψεύδει ο Στουρνάρας ότι του έδωσαν λίστες με φοροφυγάδες

"Έκπληκτος" λέει ότι έμεινε ο διοικητής της ΤτΕ με την συνέντευξη του ΥΠΟΙΚ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεσταφλίας και δηλώνει ότι δεν τον έχει συναντήσει ποτέ.

Διαψεύδει ο Στουρνάρας ότι του έδωσαν λίστες με φοροφυγάδες
-

 

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάτερ-Μπόργιανς, ότι είχε έρθει σε επαφή με την προηγούμενη κυβέρνηση για να δώσει λίστες φοροφυγάδων, αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

Ο κ. Σουρνάρας, υπουργός Οικονομικών στην προηγούμενη κυβέρνηση, έμεινε έκπληκτος από τη συνέντευξη αυτή, καθώς δηλώνει ότι δεν έχει συναντήσει ποτέ τον εν λόγω υπουργό του γερμανικού κρατιδίου. 

«Ουδέποτε συναντήθηκα, γνώρισα ή συνομίλησα ποτέ με τον κ. Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς και ουδεμία πρόθεση εκδηλώθηκε από την πλευρά του κρατιδίου για να μας παραδώσει λίστες με Ελληνες καταθέτες» τονίζει ο κ. Σουρνάρας.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, σχολιάζοντας δημοσιεύματα σχετικά με τη λίστα που έχει παραλάβει η κυβέρνηση από τη Ρηνανία – Βεστφαλία, τονίζει, μεταξύ άλλων, πως «είναι σαφής η προσπάθεια ορισμένων να αποδομήσουν και να υπονομεύσουν την όλη προσπάθεια. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας ενδυναμώσουν στις ελεγκτικές ενέργειες που ήδη ξεκίνησαν».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)