Πρόσωπα

08 Νοεμβρίου 2015 09:19

Σαββαΐδου: Μακρύς ο δρόμος για πραγματικά ανεξάρτητη φορολογική διοίκηση

Η πρώτη συνέντευξη της Κατερίνας Σαββαΐδου μετά την απομάκρυνση της. Κάνει λόγο για πολιτικές παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Σαββαΐδου: Μακρύς ο δρόμος για πραγματικά ανεξάρτητη φορολογική διοίκηση
-

Ιδιαίτερα επικριτική εμφανίζεται η Κατερίνα Σαββαΐδου απέναντι στη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, στην πρώτη της συνέντευξη μετά την απομάκρυνσή της.

Η κα Σαββαΐδου σχολιάζοντας τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση τόνισε ότι η κυβέρνηση έθεσε ένα ψεύτικο δίλημμα, δηλαδή ΦΠΑ στο μοσχαρίσιο κρέας ή στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Στη συνέντευξή της στην Καθημερινή της Κυριακής η ίδια επισημαίνει ότι στην Ελλάδα ο δρόμος είναι μακρύς για να φτάσουμε σε μια πραγματικά ανεξάρτητη φορολογική διοίκηση.

Όσον αφορά στη θητεία της ως επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, η Κατερίνα Σαββαΐδου δήλωσε ότι δέχθηκε πολιτικές παρεμβάσεις, ενώ τονίζει ότι οι υποψήφιοι για τη θέση της έχουν στην άκρη του μυαλού τους τον τρόπο με τον οποίο αποχώρησαν οι δύο προηγούμενοι γενικοί γραμματείς.

«Όταν δεν είναι ξεκάθαροι οι ρόλοι, υπάρχουν περιθώρια παρεμβάσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι υπήρξαν δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου που προκαταλαμβάνουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Τέλος, η Κατερίνα Σαββαΐδου εμφανίστηκε κάθετη ως προς την προστασία της τιμής, της υπόληψης και της προσωπικότητάς της, υποστηρίζοντας ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)