Γενικά

01 Νοεμβρίου 2015 17:54

Θωμόπουλος: σύντομα ιδιώτες θα καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες της Πειραιώς

Αισιοδοξία για ανακεφαλαιοποίηση, βάσει πρόσφατων επαφών με διεθνείς θεσμικούς επενδυτές, εκφράζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς

Θωμόπουλος: σύντομα ιδιώτες θα καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες της Πειραιώς
-

Αυξημένη αισιοδοξία για την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία στηρίζεται σε πρόσφατες επαφές στελεχών της Τράπεζας με θεσμικούς διεθνείς επενδυτές εκφράζει ο Διευθύνων Σύμβουλός της.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των stress test  της ΕΚΤ, ο Άνθιμος Θωμόπουλος σημειώνει ότι «η Τράπεζα Πειραιώς έχει εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτές, θωρακίζοντας περαιτέρω τον ισολογισμό της».

Σύμφωνα με τον Διευθύνονται Σύμβουλος της Πειραιώς, «με δεδομένη την ηγετική μας θέση στην Ελλάδα, η ενίσχυση της κεφαλαιακής μας θέσης θα επιτρέψει στην Τράπεζα να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη, προς όφελος των μετόχων, των πελατών και των εργαζομένων της».

Εκφράζοντας αυξημένη αισιοδοξία για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών της Πειραιώς, τουλάχιστον σε ότι αφορά το βασικό σενάριο, ο κ. Θωμόπουλος υπογραμμίζει ότι «πέρα από την άσκησης διαχείρισης παθητικού που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της Τράπεζας περιλαμβάνει αύξηση κεφαλαίου από ιδιώτες μετόχους και άλλες ενέργειες. Με βάση τις πρόσφατες επαφές μας με διεθνείς θεσμικούς επενδυτές, είμαστε πεπεισμένοι ότι το σχέδιο μας μπορεί να ολοκληρωθεί με επιτυχία σε σύντομο χρονικό διάστημα».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)