Γενικά

30 Οκτωβρίου 2015 09:44

«Γόρδιος δεσμός» για την κυβέρνηση ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Στον «αέρα» βρίσκονται ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες γονείς που δεν ξέρουν τι θα κληθούν να πληρώσουν.

«Γόρδιος δεσμός» για την κυβέρνηση ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση
-

Ακόμα δεν έχει καταφέρει η κυβέρνηση να λύσει την σπαζοκεφαλιά του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, με συνέπεια να αυξάνεται η αβεβαιότητα σε όλους τους εμπλεκόμενους στο θέμα, το όποιο παραμένει και ένα από τα επίμαχα ζητήματα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές.

Όλα τα σενάρια που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας ως σήμερα και αφορούν ενδεχόμενα ισοδύναμα δεν φαίνεται να κάμπτουν τις αντιρρήσεις των εταίρων, οι οποίοι αντιτίθεται και στην επιβολή κλιμακωτού ΦΠΑ.

Οι πρώτοι που πλήττονται από το συνεχιζόμενο αδιέξοδο είναι οι γονείς που θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη αν δεν βρεθεί λύση. Εκτιμάται ότι σε περίπτωση επιβολής ΦΠΑ 23% τουλάχιστον 20.000 παιδιά θα αναγκαστούν να φύγουν από τα ιδιωτικά σχολεία καθώς οι οικογένειες τους αδυνατούν να πληρώσουν την διαφορά που θα προκύψει.

Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Γονέων Ιωακείμ Καλλιβρούσης, τονίζει ότι όσοι στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία δεν είναι κατ’ ανάγκη εύποροι, αλλά πολλοί από αυτούς είναι εργαζόμενοι οι οποίοι δεν μπορούν να πάρουν τα παιδιά τους νωρίς από το σχολείο.

Χαρακτηριστικό του αλαλούμ που επικρατεί είναι ότι ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μετά την συνάντηση του με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων  Χαράλαμπο Κυραϊλίδη για το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, παρέπεμψε στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, εκφράζοντας την ελπίδα να δείξουν κατανόηση όλοι οι ενδιαφερόμενοι και ιδιαίτερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση και με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει ακόμα να διατυπώσει μια αξιόπιστη πρόταση που θα περιλαμβάνει τα αναγκαία ισοδύναμα, τα οποία θα επιτρέψουν να λυθεί αυτό το πρόβλημα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)