Γενικά

21 Οκτωβρίου 2015 14:41

Τα φορολογικά προαπαιτούμενα στην “ατζέντα” των δανειστών

Τι συζητήθηκε με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη για φοροδιαφυγή και ΣΔΟΕ, στον απόηχο της «κόντρας» Κυβέρνησης-Σαββαΐδου.

Τα φορολογικά προαπαιτούμενα στην “ατζέντα” των δανειστών
-

Του Νίκου Ρογκάκου

Η φοροδιαφυγή και η οργάνωση του ΣΔΟΕ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη με τους επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών, η οποία  ακολούθησε το τρίωρο ραντεβού τους με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Αλέκο Φλαμπουράρη.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Οικονομικών, τα προαπαιτούμενα που αφορούν στην φορολογία είναι σε τροχιά υλοποίησης εντός χρονοδιαγράμματος, είναι «on time» όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, ενώ επεσήμαναν ότι συστάθηκε ειδική ομάδα εργασίας, με επικεφαλής Διευθύντρια του Υπουργείου Οικονομικών, που έχει αναλάβει να «τρέξει» όλα τα προαπαιτούμενα στην φορολογία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, στην συζήτηση των θεσμών με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη ούτε η μία ούτε η άλλη πλευρά έθεσε το "θέμα" της Κατερίνας Σαββαΐδου ούτε το άλλο μεγάλο μέτωπο με την επιβολή ΦΠΑ στην Εκπαίδευση.

Την σκυτάλη στις επαφές με τους δανειστές, πήρε ο Γιώργος Σταθάκης ο οποίος θα συζητήσει με τους επικεφαλής των κλιμακίων τα ανοιχτά μέτωπα που αφορούν τις εκκρεμότητες που αφορούν την απελευθέρωση αγορών κι επαγγελμάτων (μεταξύ αυτών: ψωμί, γάλα, Κυριακές, εκπτώσεις, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί).

Σε αυριανή συνάντηση τους θα τεθεί η διευθέτηση των «κόκκινων δανείων» και οι αλλαγές στον «Νόμο Κατσέλη».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)