Γενικά

13 Οκτωβρίου 2015 16:00

Reuters: Η ΕΚΤ ανεβάζει τον πήχη των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας ανεβαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, στο 9,5% στο βασικό σενάριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Reuters: Η ΕΚΤ ανεβάζει τον πήχη των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες
-

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει αποφασίσει να δυσκολέψει τα stress tests για τις ελληνικές τράπεζες, ανεβάζοντας τον πήχη για την κεφαλαιακή βάση σε υψηλότερα επίπεδα από ό,τι σε προηγούμενα τεστ αντοχής στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, που επικαλείται πηγή κοντά στη λήψη αποφάσεων της ΕΚΤ, στο βασικό σενάριο ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (Tier 1) έχει ορισθεί στο 9,5% από 8% που ήταν στο παρελθόν.

Αυτή η εξέλιξη θα υποχρεώσει τις ελληνικές τράπεζες, που συμμετέχουν στα stress tests της ΕΚΤ (Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank) να αντλήσουν επιπλέον κεφάλαια πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Handelsblatt, η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ) Λούκα Κατσέλη τόνισε ότι «καμία από τις τράπεζές μας δεν κινδυνεύει με κατάρρευση», εξηγώντας ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά ιδρύματα δεν έχουν συστημικές αιτίες.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)