Πρόσωπα

12 Σεπτεμβρίου 2015 12:59

Άρχισε τις επαφές στην Αθήνα ο "νέος Ράιχενμπαχ"

Ολοκλήρωσε ήδη τον πρώτο γύρο επαφών του στην Αθήνα ο νέος επικεφαλής της Task Force. Επί τάπητος η τεχνική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Άρχισε τις επαφές στην Αθήνα ο "νέος Ράιχενμπαχ"
-

Στην Αθήνα βρέθηκε για διήμερη επίσκεψη ο νέος επικεφαλής της Task Force για την Ελλάδα Μάρτιν Φερβέι, διάδοχος, από τον Αύγουστο, του Χορστ Ράιχενμπαχ.

Ο Ολλανδός οικονομολόγος, αναπληρωτής διευθυντής Οικονομικών και Δημοσιονομικών της Κομισιόν, αναμένεται να επανέλθει στην Αθήνα αμέσως μετά τις εκλογές για την εφαρμογή του Μνημονίου 3.

Κατά τον πρώτο γύρο των επαφών του συναντήθηκε με υπουργούς, γενικούς γραμματείς και στελέχη των υπουργείων, ενώ μεταξύ άλλων συνομίλησε με τους υπηρεσιακούς υπουργούς Γιώργο Χουλιαράκη, Νίκο Χριστοδουλάκη, Αντώνη Μανιτάκη και Ιωάννη Γκόλια.

Σκοπός της πρώτης αυτής επίσκεψης ήταν να έχει διερευνητικές συζητήσεις με την υπηρεσιακή κυβέρνηση σχετικά με τη τεχνική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και να επιτευχθεί μια ταχεία συμφωνία μετά τον σχηματισμό της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Η Task Force της Κομισιόν, που θα αναλάβει την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αποτελεί το διάδοχο σχήμα της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, η αποστολή της οποίας έληξε στις 30 Ιουνίου, όσο και του αντίστοιχου σχήματος της Κύπρου που ονομαζόταν Ομάδα Υποστήριξης.

Όπως συνέβη και στο παρελθόν η νέα Task Force αναμένεται να αναθέσει σε τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ την υποστήριξη για θέματα ειδικότητας του Ταμείου, όπως τα φορολογικά και οι τράπεζες.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)