Γενικά

10 Αυγούστου 2015 17:54

Τι είπε ο Μάρδας για τη συμφωνία και το αφορολόγητο των βουλευτών

Πως θα υπολογιστεί το όφελος από την κατάργηση του αφορολόγητου της βουλευτικής αποζημίωσης.

Τι είπε ο Μάρδας για τη συμφωνία και το αφορολόγητο των βουλευτών
-


Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα υπολογιστεί, και θα ανακοινωθεί,  το δημοσιονομικό όφελος από την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου των βουλευτών, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο περιλαμβάνονται, επίσης, η μείωση των αποζημιώσεων των υπουργών, των διοικητών ΔΕΚΟ και των προέδρων των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών. 

Κατά τη σύσκεψη, υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, συζητήθηκαν, όπως ανέφερε ο κ. Μάρδας «διάφορα θέματα που έχουν σχέση με τις αρμοδιότητες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και την προετοιμασία που έχουμε ενόψει του κλεισίματος τη συμφωνίας, όπως επίσης και διάφορα άλλα ζητήματα που έχουν σχέση γενικότερα με τη δημιουργία θετικών προσδοκιών που συνδέονται με την αναπτυξιακή πορεία της χώρας». 

Ως προς τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς ο αναπληρωτής υπουργός παρέπεμψε στους κυρίους Σταθάκη και Τσακαλώτο λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τις λεπτομέρειες για το πώς “τρέχει” αλλά και πότε θα κλείσει γνωρίζουν πάρα πολύ καλά αυτοί που συμμετέχουν στην πρώτη γραμμή της διαπραγμάτευσης».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)