Γενικά

09 Αυγούστου 2015 17:14

Βερολίνο: Διαψεύδει ότι έθεσε ως όρο για τη συμφωνία το ζήτημα των προσφύγων

Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ διέψευσε το σχετικό δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις.

Βερολίνο: Διαψεύδει ότι έθεσε ως όρο για τη συμφωνία το ζήτημα των προσφύγων
-



Σε διάψευση του δημοσιεύματος της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, στο οποίο αναφερόταν ότι ο υφυπουργός Οικονομικών, Τόμας Στέφεν, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των θεσμών με στελέχη των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης την Παρασκευή το βράδυ, είχε ζητήσει η Ελλάδα να τακτοποιήσει πρώτα το πρόβλημα με τους πρόσφυγες προκειμένου να μπορέσει να συμφωνηθεί το νέο πρόγραμμα βοήθειας, προχώρησε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

«Το υπουργείο το απορρίπτει», αναφέρει το γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και προσθέτει ότι ο κ. Στέφεν υπενθύμισε στην τηλεδιάσκεψη ότι η Ελλάδα πρέπει, βάσει της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής στις 12 Ιουλίου, να εκσυγχρονίσει τη δημόσια διοίκησή της και ότι αυτό πρέπει να ενσωματωθεί ανάλογα στο Μνημόνιο Συναντίληψης.

Ο εκσυγχρονισμός αυτός συμπεριλαμβάνει, «αυτονοήτως», όλους τους τομείς της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου στο γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)