Πρόσωπα

14 Ιουλίου 2015 20:59

Βαρουφάκης στον ΑΝΤ1: Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ ήθελαν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης (βίντεο)

Τι είπε για τα IOUs και την παραίτησή του. Αποκαλύπτει τι του είχε πει ο Ντάισελμπλουμ όταν είχε έρθει στην Ελλάδα.

-

Του Νίκου Ρογκάκου

Κατά του Γερούν Ντάισελμπλουμ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξιφουλκεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, ενώ επιμένει ότι οι Ευρωπαίοι άσκησαν «τρομοκρατία» κατά της Ελλάδος. 

Ο Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ενώ τονίζει ότι «η θέση της χώρας είναι εντός της Ευρωζώνης» και υποστηρίζει ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, πριν την Κυβέρνηση ήθελε Grexit. 

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός, αποκαλύπτει ότι όταν είχε επισκεφθεί την Ελλάδα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, στις 29 Ιανουαρίου του είχε πει ότι «είτε αποδέχεστε το Μνημόνιο είτε το Πρόγραμμα καταρρέει και κλείνουν οι ελληνικές τράπεζες». 

Επίσης, λέει ότι η Ελλάδα σχεδίαζε τα IOU΄ς  με εντολή του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, ως αντίδραση στο κλείσιμο των τραπεζών και για να μην βγούμε από το ευρώ. 

Αναφορικά με την παραίτησή του, ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνει ότι δεν είχε σκοπό να παραιτηθεί αλλά το έπραξε, όταν διαπίστωσε ότι υπήρξε μεταστροφή της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας και υποστηρίζει ότι «το βράδυ του ΟΧΙ η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε σκοπό να το χρησιμοποιήσει» ως όπλο στις διαπραγματεύσεις.

Δείτε την συνέντευξη του τέως Υπουργού Οικονομικών στον ΑΝΤ1

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)