Γενικά

14 Ιουλίου 2015 14:30

Σόιμπλε: Μέχρι να κλείσει η συμφωνία οι κίνδυνοι παραμένουν

Θα χρειαστούν τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες για να επιτευχθεί συμφωνία, δήλωσε ο Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να μειωθεί η πίεση στην Ελλάδα. Τι είπε για το Grexit.

-



Σαφή προειδοποίηση ότι οι κίνδυνοι παραμένουν έως ότου οριστικοποιηθεί η συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της για το νέο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας απηύθυνε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin).

Σύμφωνα με το Reuters, o κ. Σόιμπλε σημείωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας η Ελλάδα να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων της, ενώ εκτίμησε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες προκειμένου να κλείσει η συμφωνία για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Πρέπει να υπάρξει βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση (στην Ελλάδα) από τη Δευτέρα, ώστε να αποφύγουμε σημαντικά προβλήματα, πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να ξεπεράσει τους κινδύνους έως ότου συμφωνηθεί το νέο πρόγραμμα διάσωσης.

Ο Σόιμπλε επισήμανε επίσης ότι «η πίεση της πραγματικότητας» δεν πρέπει να μειωθεί στην Ελλάδα, ενώ αναφερόμενος και στις έντονες επικρίσεις που δέχθηκε για την πρότασή του για προσωρινό Grexit, είπε ότι κάποιοι στην γερμανική κυβέρνηση σκέφτηκαν ότι το «ελληνικό time-out από την ευρωζώνη ήταν καλύτερη επιλογή».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίο μετά την κρίση να ενισχυθεί η Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση, ενώ αρνήθηκε ότι η ευρωζώνη έχει χάσει την αξιοπιστία της.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)