Ευρωπαϊκή Ενωση

09 Ιουλίου 2015 10:49

Βάιντμαν: Δεν πρέπει να αυξηθεί ο ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Ο επικεφαλής της Bundesbank θεωρεί πως είναι δικαιολογημένες οι ανησυχίες για την φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών.

-

Τη συνήθη σκληρή του γραμμή ακολούθησε και σε σημερινές δηλώσεις ο πρόεδρος της Bundesbank, Γιενς  Βάιντμαν, τονίζοντας πως οι κεντρικές τράπεζες, δεν έχουν εντολή να διασφαλίσουν τη φερεγγυότητα τραπεζών και κυβερνήσεων και κατά συνέπεια δεν θα πρέπει να αυξηθεί η παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του ELA.

Ο κ. Βάιντμαν υποστήριξε επίσης πως τα capital controls θα πρέπει να συνεχιστούν μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία και να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην Ελλάδα και συμπλήρωσε πως αν χρειαστεί επιπλέον βραχυπρόθεσμη βοήθεια για τις ελληνικές τράπεζες, θα πρέπει να την παράσχουν αυτοί που καθορίζουν τη δημοσιονομική πολιτική σε κάθε χώρα.

Ο επικεφαλής της Budensbank υποστηρίζει πως οι ανησυχίες για τη φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών είναι δικαιολογημένες και υπογράμμισε πως η ευθύνη για τις περαιτέρω εξελίξεις στην Ελλάδα και για τη μεταφορά οικονομικών πόρων ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση και τις χώρες που παρέχουν βοήθεια, όχι την ΕΚΤ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)