Γενικά

06 Ιουλίου 2015 16:33

Πρόεδρος EWG: Θα υπάρξουν πολύ δύσκολες συνομιλίες

Η γρήγορη λύση που ο Τσίπρας υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους «δεν είναι πολύ ρεαλιστική», επισήμανε ο Τόμας Βίζερ στο CNBC.

-

Η κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώνεται, είπε ο Τόμας Βίζερ, πρόεδρος του Euro Working Group, που προετοιμάζει τις αποφάσεις για τις συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Η γρήγορη λύση που ο Τσίπρας υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους «δεν είναι πολύ ρεαλιστική» πρόσθεσε.

«Είναι ξεκάθαρο, ο χρόνος τρέχει» δήλωσε σήμερα ο Βίζερ στο CNBC. «Πριν από 10 ημέρες, η Ελλάδα ήταν μια χώρα με ανοιχτές τράπεζες και με την πεποίθηση, σε κάποιο βαθμό, ότι θα λάμβαναν μια δέσμευση για περαιτέρω στήριξη».

«Αλλά σήμερα που μιλάμε, η τουριστική περίοδος φαίνεται κακή, ο χρηματοπιστωτικός κλάδος έχει κλείσει… με κεφαλαιακούς ελέγχους. Χρειάζεται να κινηθούμε και νομίζω ότι η ελληνική πλευρά χρειάζεται να κινηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα», πρόσθεσε ο Βίζερ. «Θα υπάρξουν πολύ, πολύ δύσκολες συνομιλίες».  

Από την πλευρά του ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ότι η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι προς το συμφέρον όλων των χωρών της ευρωζώνης.

«Πιστεύω ότι όλοι έχουμε συμφέρον να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Αλλά φυσικά γνωρίζουμε ότι αυτό σημαίνει πως πρέπει να γίνουν μια σειρά από ενέργειες» δήλωσε. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)