Κόσμος

05 Ιουλίου 2015 15:58

«Ναι» αναμένει ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ στο δημοψήφισμα

Υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση μετέθεσε την ευθύνη στον ελληνικό λαό.

-



Την ελπίδα του ότι στο σημερινό δημοψήφισμα στην Ελλάδα θα επικρατήσει το «ναι» εκφράζει ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Βελτ αμ Ζόνταγκ».

Ο ίδιος θεωρεί πως «στο τέλος θα νικήσει η λογική, διότι ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι δεν πρόκειται μόνον για το μέλλον του ευρώ, αλλά για το μέλλον της Ελλάδας και ως εκ τούτου για το δικό του μέλλον», ενώ υποστηρίζει ότι με το δημοψήφισμα η ελληνική κυβέρνηση μεταθέτει την ευθύνη στους πολίτες της.

Ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ εκφράζει την άποψη ότι πιστωτές έχουν κάνει πολύ μεγάλες παραχωρήσεις στους Έλληνες και είναι πρόθυμοι για συνέχιση των διαπραγματεύσεων, αλλά σημασία - όπως λέει -  έχει «να δηλώσει επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση τι πραγματικά θέλει και αυτό να γίνει τόσο δημόσια όσο και στις διαπραγματεύσεις».

Κατόπιν, προσθέτει ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, «μπορούμε να επιστρέψουμε άμεσα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)