Γενικά

27 Ιουνίου 2015 15:28

Στη σκιά του δημοψηφίσματος το Eurogroup

Βαρύ το κλίμα στις Βρυξέλλες. Τι δήλωσαν προσερχόμενοι στη συνεδρίαση οι υπουργοί Οικονομικών. Σιωπηλοί Βαρουφάκης και Σαπέν.

-

Υπό τη σκιά του δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και τη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, συνεδριάζουν εκτάκτως στις Βρυξέλλες οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ το κλίμα είναι βαρύ για την Ελλάδα και οι εταίροι εμφανίζονται οργισμένοι με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Προσερχόμενος στο Eurogroup ο Φινλανδός Υπουργός Οικονομικών δήλωσε οτι δεν υπάρχει πλειοψηφία για παράταση του ελληνικού προγράμματος κι οτι "η Ελλάδα ανακοινώνοντας το δημοψήφισμα αποχώρησε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων".

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε έκπληκτος για την απόφαση για δημοψήφισμα. «Η Ελλάδα έκλεισε την πόρτα των διαπραγματεύσεων, ενώ ήταν ακόμη ανοικτή», πρόσθεσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και σημείωσε ότι θα ενημερωθούν όλοι για τις απόψεις της Ελλάδας και ύστερα θα συζητηθούν οι όποιες συνέπειες.

Τo Εurogroup πρέπει να αναλάβει την ευθύνη να εξετάσει αν η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και θεσμών είναι ακόμα εφικτή δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Βέλγος ΥΠΟΙΚ Γιόχαν Βαν Όβερφελντ προσερχόμενος στη συνεδρίαση τόνισε ότι είναι πιθανή η συζήτηση για plan B, ότι είναι  δύσκολο να υπάρξει μια παράταση του προγράμματος για την Ελλάδα και ξεκαθάρισε στους δημοσιογράφους ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία συζήτηση για το δημοψήφισμα που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση.

Χωρίς να κάνει κανένα σχόλιο προσήλθε στο Eurοgroup ο Γιάνης Βαρουφάκης αλλά και ο Γάλλος Υπουργός ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Ερίκ Βιμπς επεσήμανε ότι η διορία για την Ελλάδα παραμένει.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)