Γενικά

22 Ιουνίου 2015 11:00

Η ΕΚΤ αποφάσισε αύξηση του ορίου του ELA

Την αύξηση του ορίου χρηματοδότησης αποφάσισε η Διοίκηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Σε ετοιμότητα για νεά συνεδρίαση ακόμα και εντός της ημέρας.

-

Αύξηση του ορίου ρευστότητας από τον Μηχανισμό Έκτακτης Βοήθειας (ELA) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αποφασίστηκε σε σημερινή συνεδρίαση του Διοικηκτικο Συμβούλιό της.

Το ποσό που εγκρίθηκε δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ανακοινώθηκε ωστόσο ότι, το Διοικητικό Συμβούλιο είναι σε ετοιμότητα να συνεδριάσει εκ νέου - ακόμα και εντός της ημέρας - αν χρειαστεί.

Οι διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα σήμερα στις Βρυξέλλες προκαλούν ανησυχία στους Έλληνες καταθέτες, οι οποίοι, σύμφωνα με τις μετρήσεις της περασμένης Παρασκευής, είχαν τραβήξει από τις τράπεζες της χώρας 4, 6 δις ευρώ.

Κατόπιν τούτο και με δεδομένο ότι οι τράπεζες ανοίγουν σήμερα μετά το Σαββατοκύριακο, ο φόβος για μεγαλύτερες εκροές καταθέσεων είναι υπαρκτός.

Επιπλέον τα σενάρια που διακινούνται, παρά το σημερινό θετικό κλίμα, τις προηγούμενες μέρες για capital control, ακόμα και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, προκαλούν ακόμα μεγαλύτερο φόβο για εκροές καταθέσεων.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)