Ευρωπαϊκή Ενωση

20 Ιουνίου 2015 10:30

Μπόφινγκερ: Το Grexit δεν θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία

Ο Γερμανός οικονομολόγος και μέλος της «επιτροπής σοφών», δεν τρέφει σοβαρές ανησυχίες για τις επιπτώσεις που θα έχει ένα πιθανό Grexit.

-

Την βεβαιότητα του ότι δεν πρόκειται να υπάρχουν σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, εξέφρασε ο Γερμανός οικονομολόγος και μέλος της «επιτροπής σοφών», Πέτερ Μπόφινγκερ, σε δηλώσεις του στην Passauer Neue Presse.

«Βραχυπρόθεσμα δεν θα έχει μεγάλες επιπτώσεις ούτε για τη Γερμανία ούτε για την παγκόσμια οικονομία. Δεν θα πρέπει να ανησυχούμε για ένα αντίστοιχο σοκ όπως αυτό με την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπόφινγκερ.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα ήταν εντελώς «αναίμακτο» ένα Grexit, «Πιθανότατα θα υπήρχε μια άνοδος στα επιτόκια των ομολόγων για χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία αλλά αυτό θα μπορούσαμε να το υπερβούμε με τη βοήθεια της ΕΚΤ» καταλήγει ο κ. Μπόφινγκερ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)