Γενικά

13 Ιουνίου 2015 14:49 Τελευταία ενημέρωση : -

Τόμσεν και Γκογιάλ στις Βρυξέλλες την Κυριακή

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος, Πολ Τόμσεν, θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ. Η παρουσία Τόμσεν αναβαθμίζει την παρουσία του Ταμείου στις διαπραγματεύσεις.

-

Τον αρχιτέκτονα του ελληνικού προγράμματος, Πολ Τόμσεν, επέλεξε να στείλει αύριο στις Βρυξέλλες η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στον τελευταίο και πιο κρίσιμο γύρο των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του AΝΤ1 και του ανταποκριτή μας στην Ουάσινγκτον, Θανάση Τσίτσα,  o επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος, Πολ Τόμσεν, θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ και θα συνοδεύεται από τον επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος, Ρίσι Γκογιάλ.

Το δίδυμο Τόμσεν-Γκογιάλ αναμένεται να φθάσει στις Βρυξέλλες αύριο  Κυριακή. 

Η επιστροφή των υψηλόβαθμων στελεχών του ΔΝΤ  στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γίνεται λίγες ημέρες μετά την επεισοδιακή αποχώρηση των τεχνικών κλιμακίων του από το Brussels Group όπου Έλληνες αξιωματούχοι κάλεσαν τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ να αποχωρήσουν κατηγορώντας τους για «αντιπαραγωγική» στάση στις διαπραγματεύσεις. 

Η παρουσία Τόμσεν αναβαθμίζει την παρουσία του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις πέντε ημέρες πριν την σύνοδο του Eurogroup όπου θα συμμετέχει η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Το Eurogroup της 18ης Ιουνίου στο Λουξεμβούργο θεωρείται καθοριστικής σημασίας γιατί αναμένεται η Κριστίν Λαγκάρντ να πιέσει ώστε να παρθεί μια τελική απόφαση για το ρόλο που θα διαδραματίσει το Ταμείο στο ελληνικό ζήτημα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)