Γενικά

12 Ιουνίου 2015 09:33

Μάρδας: Μισθοί και συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά

Δεν υφίστανται πρόβλημα αναφορικά με τις υποχρεώσεις μας, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε, δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.

-

Τη διαβεβαίωση ότι «οι μισθοί και οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά» στο τέλος του μήνα, ανεξάρτητα με το αν θα έχουμε ή όχι συμφωνία την επόμενη εβδομάδα έκανε στο Πρωινό ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

«Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις στο χρόνο που έχουμε» τόνισε ο κ.Μάρδας, σημειώνοντας ότι «υπάρχει ένα σύνολο μεταβλητών που παίζει ρόλο για την πληρωμή των υποχρεώσεών μας» αναφέροντας τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ερωτηθείς για το αν η χώρα θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της έφερε το παράδειγμα της αποπληρωμής της προηγούμενης δόσης προς το ΔΝΤ, αναφέροντας ότι «τρεις μέρες πριν φαινόταν ότι δεν μπορούμε να την πληρώσουμε κι όμως μπορέσαμε».

Σχετικά με το έγγραφο Βούτση, το οποίο απαιτεί από τους φορείς του Δημοσίου την καταβολή των αποθεματικών τους, απάντησε ότι «δεν είναι ακριβώς έτσι».

«Στην επιστολή του κ.Βούτση, υπενθυμίσαμε τις υποχρεώσεις των φορέων στο νόμο – και όχι στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου - σε ό,τι αφορά τα διαθέσιμά τους. Η έννοια του διαθεσίμου αφορά στα περισσεύματά τους κι όχι στα χρήματα που χρησιμοποιούν».

Ερωτηθείς τι θα γίνει αν δεν υπάρξει συμφωνία την επόμενη εβδομάδα, απάντησε ότι «σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε, δεν υφίστανται πρόβλημα για την καταβολή του μεγαλύτερου μέρους των μισθολογικών και μη μισθολογικών υποχρεώσεων μας» και σημείωσε ότι «σήμερα καταβάλλονται 100 – 120 εκατ. στα νοσοκομεία».

 Εξηγώντας τι θα πει «μέρος» είπε ότι «συνδέεται με τα προβλήματα ρευστότητας που όλοι γνωρίζετε».

Ο κ.Μάρδας εξήγησε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν προβλήματα στις υποχρεώσεις της χώρας, αναφέροντας ότι σύμφωνα «με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τον Απρίλιο, δεν πληρώθηκαν περίπου 1,5 δις δαπάνες».

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)