Πρόσωπα

10 Ιουνίου 2015 12:42

Φασίνα: Αν ήμουν ο Βαρουφάκης, δε θα υπέγραφα μνημόνιο

Δε μάσησε τα λόγια του ο Ιταλός οικονομολόγος και πολιτικός όταν ρωτήθηκε για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

-

Στη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Άντζελο Πολιμένο με τίτλο «Μην το αποκαλείτε ευρώ», ο οικονομολόγος και στέλεχος του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος, Στέφανο Φασίνα, ανέλυσε τις ανισορροπίες στην ανταγωνιστικότητα των χωρών-μελών της ευρωζώνης.

Ο κ. Φασίνα απέφυγε να κάνει μία πρόβλεψη για την έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, ωστόσο επισήμανε πως «η Ελλάδα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στο ευρώ, αλλά με τους δικούς της όρους».

«Αν ήσασταν στη θέση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, τι θα κάνατε;» ρωτήθηκε και η απάντηση του Στέφανο Φασίνα ήταν κατηγορηματική: «Θα αντιστεκόμουν, δε θα υπέγραφα ένα μνημόνιο το οποίο θα περιλάμβανε π.χ. περικοπές συντάξεων, γιατί ξέρουν πως σε μία αναδιάρθρωση του χρέους σε έξι μήνες ή ένα χρόνο, η Ελλάδα θα βρεθεί ξανά στην ίδια θέση».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)

Τελευταία Videos