ΔΝΤ

25 Μαΐου 2015 18:55

ΔΝΤ: Ανεπαρκείς οι προτάσεις της Ελλάδας για να εξασφαλίσουν πλεόνασμα

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

-

Οι προτάσεις της Αθήνας για τον προϋπολογισμό είναι ανεπαρκείς για να διασφαλίσουν ένα πλεόνασμα τη φετινή χρονιά, προειδοποιεί ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos, ο κ. Μπλανσάρ ανέφερε πως η Ελλάδα έπρεπε να εξασφαλίσει πλεόνασμα 3% από τον προϋπολογισμό του 2015, ωστόσο ο στόχος αυτός πιθανότατα δεν φαίνεται ρεαλιστικός στην παρούσα φάση.

Η αναθεώρηση προς τα κάτω του ύψους του πλεονάσματος θα οδηγούσε σε νέες χρηματοδοτικές ανάγκες για τις οποίες η Ελλάδα θα χρειαζόταν ξανά ευρωπαϊκή βοήθεια. Αυτό θα μπορούσε να επιτεχθεί εάν, σε αντάλλαγμα, η Ελλάδα παρουσίαζε ένα συνεπές πρόγραμμα, δήλωσε ο κ. Μπλανσάρ.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι πιο πρόσφατες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ένα σημαντικό έλλειμμα του προϋπολογισμού, χρειαζόμαστε αξιόπιστα μέτρα για να μετατραπεί σε πλεόνασμα και να διατηρηθεί αυτό το πλεόνασμα στο μέλλον», επισήμανε ο Ολιβιέ Μπλανσάρ.

«Αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα αυτήν τη στιγμή», κατέληξε.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)