Πρόσωπα

21 Μαΐου 2015 12:53

Έρχεται το Varoufexit, γράφει η Handelsblatt

Πρόκληση απέναντι στους δανειστές χαρακτηρίζει η γερμανική εφημερίδα την αποκάλυψη των ΝΥ Times ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ηχογράφησε συνομιλίες στο Eurogroup της Ρίγας.

-

Με τον τίτλο «Προσοχή, μικρόφωνο» η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σχολιάζει τις πληροφορίες που έφερε στο φως το περιοδικό των New York Times, σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ηχογράφησε συνομιλίες που είχε με τους ομολόγους του στο Eurogroup της Ρίγας, στη Λετονία.

Χαρακτηρίζοντας πρόκληση απέναντι στους δανειστές μία τέτοια κίνηση, η Handeslblatt προεξοφλεί το τέλος του Γιάνη Βαρουφάκη από το υπουργείο Οικονομικών, εισάγοντας τον όρο «Varoufexit» (κατά το Grexit).

«Όχι μόνο δεν συνηθίζεται κάτι τέτοιο, αλλά απαγορεύεται,» σημειώνει η εφημερίδα, επικαλούμενη εκπρόσωπο της Ευρωζώνης. Κάνει λόγο για Riga-Gate, δηλαδή για σκάνδαλο στην πρωτεύουσα της Λετονίας.

Στο ίδιο δημοσίευμα, η Handesblatt κάνει τέλος αναφορά στην συνέντευξη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά την οποία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)