Πρόσωπα

20 Μαΐου 2015 10:51

Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει plan B για την Ελλάδα

Ο Πιερ Μοσκοβισί κάλεσε την Ελλάδα να επισπεύσει τις διαπραγματεύσεις για συμφωνία. "Αγκάθι" τα εργασιακά και το ασφαλιστικό. Πιο παραγωγικές οι συζητήσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

-

Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί υποστήριξε σήμερα ότι τις τρεις τελευταίες εβδομάδες οι συζητήσεις για την Ελλάδα είναι πολύ περισσότερο παραγωγικές σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Ο Πιερ Μοσκοβισί υποστηρίζει ότι χρειάζεται άμεσα μια συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα, ωστόσο ακόμα δεν έχει υπάρξει κάτι τέτοιο, καθώς αποτελούν «αγκάθι» τα εργασιακά και το ασφαλιστικό. 

Επίσης, ο ευρωπαίος επίτροπος υποστηρίζει ότι είναι πολύ πιθανό να καταλήξουν σε συμφωνία οι συζητήσεις μέσα στην επόμενες εβδομάδες, τονίζει όμως ότι "δεν έχουν φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο".

Επισημαίνει παράλληλα ότι οι συνομιλίες πρέπει να επιταχυνθούν, όπως είπαν χθες και οι Άγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ.

Ο Πιερ Μοσκοβισί ξεκαθάρισε τέλος ότι δεν υπάρχει plan B για την Ελλάδα, καθώς η χώρα θα πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)